Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp

Rendszerlemezes mennyezet fűtés és hűtés

Nagyon sokszor beszélgetünk a gyakorlatban méretezésekről, alap adatokról. Nektek raktam fel ezt a cikket! 

Elolvasom »
Gipszkartonos falfűtés AKCIÓS ára

 

Az évek során kipróbáltunk néhány rendszert. A legjobban bevált rendszert ajánlom most neked is. Érdekes, hogy a legjobb rendszer a legolcsóbb is!

Elolvasom »
137 m2 családi ház összehasonlító ajánlata
Az egyik legolvasottabb cikkeim a már elkészített ajánlatok és munkák.
 
Az ajánlatokat folyamatosan frissítem!
 
137 m2 családi ház  összehasonlító ajánlata
 
-          Radiátoros rendszer
-          Padlófűtés
-          Padló és falfűtés
-          Falfűtés és hűtés padlófűtéssel
-          Hőszivattyú (levegő-víz rendszerű) Meeting monoblokkos 
 
A hőigény 10270  W
Elolvasom »
Fémlemez a legolcsóbb megoldás
A legolcsóbb fűtésrendszer! Egyszerűen csak a mennyezeti tartókra kell csavarozni, belepréselni a 10 falfűtés csövet amit a rendszerhez kell csatlakoztatni. Nyomáspróba után a fűtésrendszert lefedni gipszkartonnal. 
 
Az alapanyag árak szinte hetente változnak, probáljuk folyamatosan frissíteni az árakat, de sajnos néha előfordul, hogy az egyik cikkben az egyik régebbi cikkben régebbi ár szerepel. A pontos árakat a Áruházban találja meg.
 
 
Elolvasom »
cirkulációs szivattyú beépítése
 
   
A legtöbben még ma is azt hiszik a gépészet pofon egyszerű! Nem kell hozzá semmi tudás csak némi csővezeték és kész. A legtöbben a víz szerelést nézik le. Csak annyi, hogy folyjon belőle a víz és annyi. Közben a valóság azért nem ennyire egyszerű.
 
Már az anyagkiválasztás sem az. Milyen csővezetékkel és milyen dimenzióval készüljön el a vízrendszer.
 
Legyen alubetétes többrétegű cső! Mindenki azzal csinálja a rendszerét! Ez persze nem igaz illetve az többrétegű alumíniummal megszilárdított műanyag csövek is nagyon sokfélék lehetnek. És ha a legolcsóbb cső nem a legjobb minőségű, vagy a legdrágább rendszer sem megfelelő ezt laikusként nem egyszerű eldönteni. Ide kell a tapasztalat a szerelői tapasztalat az termékek és az anyagok ismerete. 
 
  
Elolvasom »
Hogy alakul ki a fűtési költségem?
Mennyire hibás a fűtés rendszerem a gázszámlában? Hogy alakul ki a fűtési költségem?
 
Sajnos az Ősz beköszöntével sokaknak nem az évszak szépségei és a téli évszak különlegessége jut eszébe hanem a lehűlő idő a várható fűtés költségektől kezdenek tartani!
 
Általában is mond mindenki mindent, de ezzel kapcsolatban van a legnagyobb káosz! Hogy is van ez?
 
Hogy is alakul a fűtési költségünk! Lehet a fűtéssel van csak gond? Maga a fűtésrendszer megoldhatja a magas fűtésköltség gondunkat? Sajnos nem, de sokat javíthatunk a fűtésrendszerünk megfelelő üzemeltetésével, beállításával!
Elolvasom »
Vegyes tüzelésű kazán, tűztér egyszerű kapcsolása

Egyszerű vegyes tüzelésű tűztér kapcsolása a szintosztóhoz puffertartály közbeitatásával.

Sajnos a gázenergia emelkedése megállíthatatlan. Egyre többen keresnek valami alternatív fűtési megoldást pl. a vegyes tüzelésű kazánokat és tűztereket. Erre egy egyszerű kapcsolási vázlat.

Elolvasom »
Alap vezérlés 2 termosztát beépítése.

A vezérlésre sok pénz lehet költeni! A legtöbb esetben ez a pénzköltés szerintem teljesen fölösleges. Viszont a marketing legfőbb fegyvere a vezérlés, lehet ködösíteni, nagyokat mondani, ámítani, de ezek a legtöbb esetben csak átverések. 

Elolvasom »
falfűtés fűtése

Mivel is fűthető a felületfűtés, a fal, a padló és a mennyezetfűtés, az épületszerkezet temperálás?

Elolvasom »
Bevezető a hőközpontok kialakításához

Hőközpont, kazánkötés kialakítások, bevezető.

Sokat gondolkoztam, mivel is kezdjem illetve felrakjam e a hő központokkal kapcsolatos írásaim.

Én a fűtési rendszer összekötését a hő termelővel un. kis hő központnak nevezem. Lehetne ezt akár kazánkötésnek is hívni.

Ezek a rendszerelemek szerves részét képezik a fűtési rendszernek.

A kialakításuk lehet egyszerű és nagyon összetett, sokszor nagyon túlbonyolított. Én az egyszerűség híve vagyok!

Ezekről a kialakításokról írok most pár dolgot. Hogy az egész jobban érthetőbb legyen ábrákat is beszúrok!

 

Elolvasom »
Falfűtés és a meglévő vályogfalazat

 

Meglévő vályogtégla és vályog tapasztás felújítása. Falfűtés kialakítása.
 
Fórumra érkezet kérdés:
 
Tisztelt Szabó úr! jelenlegi házunkban szeretnék kialakítani falfűtést! A ház nagyon öreg. Tégla vályog... a falazat tégla, vályog a vakolat.olvastam hogy utólagosan a vakolatba mart vájatba helyezhető a csövezés aztán javítás, glettelés. No de itt vályog a vakolat. Kimarjuk a csövek helyét aztán habarccsal nem javíthatom vagy ugyan úgy vályoggal javítom. De szeretnék tükörsima falat.Nos cső bent a vájatba lejavítva, rabic és glett. Nem fog megrepedni a glettelés? Valamint a vályog vakolat nem szigeteli le a meleget? Pelyvás vakolat van.A másik amire gondoltam, hogy így ahogy van, csövek fel, és elé gipszkarton.Így leadja a hőt?Azért variálok mert leverhetném a vakolatot és új vakolás kerülhetne a csövekre de az iszonyatosan nagy és koszos munka lenne. Valamint én úgy tervezném a rendszert mint a régi gravitációs központi.fűtéseket! Felül és alul félcolos vagy colos műanyag cső, és ezekre lenne rákötve a falban lévő cső, és vízszintesen tekerve.ezt azért mert komposztkazánnal akarom fűteni és lehetőleg keringető nélkül.Jobb a hatásfoka a komposztnak, nem hűl vissza annyira. De előfordulhat hogy 50 fokos is lehet a víz hőmérséklete Nem repedne meg a fal főleg ha rabicháló és glettelve van...
Elolvasom »
Konvektoros rendszer felújítása

 

A levelezőrendszerembe beérkezet levél:
 
Jó Napot!
 
Fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban kérném ki tanácsát.
 
Vásároltam egy 70 m2-es sorházat ami konvektoros fűtéssel van ellátva a ház szigetelt és új nyílászárókkal felszerelt.
 
Már annyi féle variációt olvastam, hogy fogalmam sincs, mit tegyek. Általában cirkós rendszert javasoltak kondis kazánnal, ehhez lehet vagy felesleges részben padlófűtést alkalmazni? Vagy a padlófűtés elegendő ekkora lakáshoz?. Egyre többet hallani az elektromos padlófűtésről, a kérdésem,hogy az elektromos fűtés kiválthatja a kazánost vagy csak kiegészítő fűtésként lehet használni. Illetve egy ekkora lakáshoz mi a legcélszerűbb rendszer. Előre is köszönöm! T. László
Elolvasom »
Prokoncept építési rendszer és a falfűtés:

 

Tisztelt Szabó Úr! Lehet gipszkarton alá tervezni falfűtést ill. falhűtést? A fal kívül és belül egyaránt hőszigetelt. "PROKONCEPT" féle rendszer?
Elolvasom »
Falfűtés és a fal repedezése. Falfűtés teljesítménye.

 

Falfűtéssel kapcsolatos aggályok
 
A szerkesztés alapja a fórumban feltett kérdések, észrevételek.
 
Tisztelt Szerkesztő! Mi is épületbővítés előtt állunk, a régi épületrészben hagyományos radiátoros fűtés üzemel. Így engem is nagyon érdekelne, hogy érdemes lehet-e ennek eltüntetésében és helyette falfűtés kiépítésében gondolkodni. A másik kérdésem a következő volna, ha valakinek van tapasztalata: éppen tegnap este beszélgettünk egy épületgépész tervezővel, aki ha nem is teljes gőzzel, mindenesetre megpróbált lebeszélni a falfűtésről. Nem tudom, hogy érdeke mondatta vele, a kényelem vagy igazi szakmai tudás, esetleg hozzá nem értés, talán soha nem tudom meg. Azt mondta látott már pár működő falfűtés rendszert és mindegyik esetben meg volt repedezve a falakon a vakolat. Kicsit elrémített, ha valaki hozzá tudna szólni nagyon örülnék. 
Elolvasom »
Por lebegés

 

Falfűtéssel kapcsolatos aggályok
 
A szerkesztés alapja a fórumban feltett kérdések, észrevételek.
 
Élettani hatások:
 
Kérdés:
 
T. Uram!! Falfűtéssel szeretném az építendő családi házunk fűtését megoldani, de hallottam olyan véleményeket, hogy egészségügyi szempontból nem a legszerencsésebb megoldás, ti. a hideg - meleglevegő cirkulációja nem a fal mentén történik, mint a hagyományos radiátoroknál, hanem az összes fal sugározza a hőt, és ez felkeveri a port. Továbbá élettanilag negatív hatása lehet a csövekben áramló folyadéknak, amely a súrlódás miatt energiát termel. Kérem írja meg a véleményét ezzel kapcsolatosan.Üdv,
Elolvasom »
Hideget sugárzó fal (télen)

 

A szerkesztés alapja a fórumban feltett kérdések, észrevételek.
 
Kérdés:
 
Tisztelt Fórum, és résztvevői! Az a kérdésem volna, hogy milyen közel lehet bútor, vagy egyáltalán valami berendezési tárgy a falfűtő felülethez? Mivel a lakás mindig kisebb a kelleténél (vagy nagyobb, de ez most irreleváns :), nem mindegy, mennyi helyet kell hagyni a fűtés miatt. A mennyezetfűtés mikor jöhet szóba? Esetleg kétszintes esetben (ekkor a felfelé menő hő se vesszik kárba). Régi építés esetén a ma divatos hungarocelles külső szigetelés növeli e megfelelő arányban a hő ellenállást, és alkalmas lehet-e falfűtésre?
 
Kérdés:
 
Hát, azt sajnos nem tudom, milyen a hő ellenállása, vagy hőátbocsátása a falnak, de baromi hideg így télen, az biztos. Most gázkonvektor fűt, de nem vagyok megelégedve, nagy a számla, ha kellően meleget akarok, és akkor is a fal közelében, nagy mínuszok esetén, kellemetlen. Ebből gondolom, hogy szigetelni kell. A következő kérdés: tervezett bővítés előtt, a régi épületrészben be lehet-e, és érdemes e rakni a falfűtő elemeket (csövezés, meg amit még a falon belülre kell tenni), hogy az esedékes festés/javítást ne kelljen kétszer megcsinálni. Gondolom, ha megvan, hogy hol lesz a kazán, meg a napkollektor, akkor tervezhető a falfűtő is. Így kisebb munka lenne a végén az átállás. Esetleg a napkollektorral már használhatóvá is lehetne tenni arra a terv szerint egy évre, amíg elkészül a többi rész? Őszi/tavaszi segédfűtéshez elegendő lehet, meg a nyári hűtéshez is. Régi épület lévén nincs gépi tervrajzom, az új szakaszról esetleg lesz, még nincs letisztázva a tervezővel. Ilyen esetben a papíron lévő vázlat ér valamit, vagy személyes megtekintés szükséges? Az említett vezérlő berendezések mekkora értéket képeznek? Illetve mibe kerülnek :). Vagy az is benne van a becsült, radiátoros megoldással összemérhető árban? (Ott csak termosztát van, gondolom). Üdvözlettel,…
Elolvasom »
CO2 kibocsájtás
A pályázatok esetében és úgy általában az ember sokszor halja, hogy csökkenteni kell a CO2 kibocsájtást…
 
Hogy is van? Hogy lehet ezzel számolni, hogy lehet méretezni?
Elolvasom »
Radiátor és padllófűtés

 

Sok esetben a megrendelők szeretnék a padlófűtést „házasítani” a konvekciós radiátoros rendszerrel.
 
Számomra egy érdekes párosítás, mégis rengetegen választják.
 
Én miért nem ajánlom:
Elolvasom »
Radiátor versus padlófűtés ár szempontjából III.

 

Felhasználói szemmel az egyik legfontosabb szempont a minőség után az ár!
 
A padlófűtés egyik legnagyobb előnye a bekerülési ár. A piaci rendszerek közül az egyik legolcsóbban kivitelezhető rendszer. 
 
  
Elolvasom »
Radiátor versus padlófűtés felhasználói szemszögből! II.

Hogy is működik a konvekciós fűtés? Meleg a levegő akkor meleg van a helyiségben is? 

Elolvasom »
Radiátor versus padlófűtés felhasználói szemszögből! I.

 

Régen írtam cikket a padlófűtésről. Sok kérdést kapok nap mint nap telefonon és mailban is.
 
Rengeteg sok mindent lehet írni a padlófűtésről. Sokat csináltunk, sok tapasztalat van.
 
Az interneten néztem először körbe, szerelői és felhasználói szemmel. Semmi. Illetve minden ez is az is. rossz is jó is. Mindenféle tanács sok érdekes nick név alatt.
 
Rengeteg a félreértés és a félre értelmezés.
 
Mivel rengeteg szempont szerint lehet a padlófűtést kitárgyalni igyekszem pár szempontot kivenni és ezek lapján eldöntheti mindenki szeretne vagy nem.
Elolvasom »
Radiátor vs. felületfűtés vegyes tüzelés esetén 1.

 

előszó:
 
Kaptam e-mailben egy ajánlatkérést. Az ajánlatkérő levél egy része a következő volt.
 
„ Alapvetően fatüzelésű (fa és pellet égőfejes) kazánban gondolkoztunk padlófűtéssel és radiátorokkal, a falfűtéstől idegenkedtem (merjek-e szöget verni a falba?), de hagyom magam meggyőzni minden olyan dologban, ami logikusan jónak és gazdaságosnak, legfőképpen belátható időn belül megtérülőnek tűnik. Győzz meg a radiátor helyetti falfűtésről! ”
 
A szögeléses dolgot hagyjuk! Sokak szerint ez egy komoly gond én azért mindig mosolygok ezek amikor felhozzák! Ezt egy másik cikkben kielemezem. Így is hosszú lesz a cikk. Nézzük a lényeget felhasználói oldalról. vegyes tüzelés esetén.
 
Hogy is működik a radiátoros vagy a felületfűtési rendszer? 
Elolvasom »
A meleg felfele száll

A meleg felfele száll! Vagy hogy is van ez? Milyen őrültség mennyezetre szerelni a fűtést!

Vagy mégsem! Mivel a meleg nem felfele száll! Ami felfele száll az a meleg LEVEGŐ!!!

NEM MINDEGY!

Elolvasom »
Padlófűtés vs. Radiátoros rendszer árajánlat egy meglévő rendszer alapján

 

Radiátoros rendszer! Lehet jó sőt nagyon jó! Sokat csinálunk mi is! Igaz, nem nagy múltja van, de az emberek ismerik és elismerik. Kicsit hátrány az, hogy a gazdasági verseny többnyire a olcsó, vagyis a legolcsóbb radiátorokat illetve típusokat hozta előtérbe.
 
A szükség azt hozta, hogy nem számít a minőség csak a bekerülési ár! Sajnálatos dolog ez, de ha egy prémium radiátoros rendszerrel akarom összehasonlítani a padlófűtés bekerülési árát akkor nincs is értelme, mert egy radiátor drágább lenne mint az egész padlófűtés rendszerem.
 
Tehát marad a legolcsóbb radiátoros rendszer a padlófűtéssel szemben. A padlófűtés rendszer viszont az egyik legjobb legyen! Gondolom mindenkinek ismerős a vicc „ …egyenlő pályák egyenlő esélyek, én biciklivel megyek! „
 
Elolvasom »
Hőszivattyú - Alapok

 

Pár szót szeretnénk írni magáról a technológiáról, a különböző eszközökről és szeretnénk ha kicsit jobban megismernék működésüket.

Elolvasom »
Hősugárzás

 

A felületfűtések kivétel nélkül hősugárzóként funkcionálnak. Legyen az falfűtés, speciális gipszkarton rendszer vagy csak egy kellemesre temperált padló...De miben is "más" ez a fűtésfajta?

Elolvasom »
Geosmart hőszivattyúk

 

Hőszivattyúk!

Sokszor estem ebbe a dilemmába, mint magán személy és mint lelkiismeretes szerelő, hogy foglalkozzam hőszivattyúzással!

-          Megéri e?

-          Mikorra térülhet meg?

-          Árak?

-          Garancia?

-          Tartósság!

-          Minőség!

Szabó Ernő

Elolvasom »
Hőérzet kialakulása zárt térben

 

Mi alapján érezzünk magunkat jól, vagy kevésbé komfortosan a szomszédnál, az iskolában, vagy a kedvenc bárunkban....

Elolvasom »
A falfűtés megtérülése

 

 

Sokan keresnek bennünket a címben szereplő kérdéssel. Mindenki azt akarja tudni, hogy vajon mikorra térül meg, ha nem az "etalon" radiátoros fűtést választja új vagy épp megújuló otthonába.
Elolvasom »
Csőátmérők falfűtés esetén

Sok rendszer csőtípus és csőméret van a piacon! Most nem csak az árak alapján döntsünk nézzük meg műszaki paraméterek szerint! Többféle készülő falfűtéseket hasonlítom össze főleg az választott átmérők szerint!

Több csőátmérő rengeteg rendszer ... kinek mi tetszik, vagy esetleg van értelme elgondolkodni azon, hogy mit mért és hova!

Elolvasom »
Falfűtés és a vízér sugárzás

 

Vízér és a falfűtés, padlófűtés

A falfűtés egészségre gyakorolt hatása egy olvasói levél alapján


Egy olvasói kérdés:

„Egy kérdésem lenne. Sehol nem olvashatok az egészségre gyakorolt hatásáról, a falfűtésnek! Értem ezalatt, hogy befolyásol e valamit egy fűtött fal a hálószobában, ha a fej felőli fal van fűtve? Vagy ez a technológia még annyi ideje nincs használatban, hogy tapasztalatok legyenek? Ma már mindent ráfognak a vízerekre, stb. Ebben a témában tudna nekem segíteni? Tisztelettel:Béla”

 

 

Elolvasom »
Radiátor vs. felületfűtés vegyes tüzelés esetén 2.

 

Az első cikk folytatása!
 
előszó:
 
Nem egyszerű dolog a választás a radiátor és a felületfűtés közt. Sok szempont szerint lehet összehasonlítani. Mivel ez az egyik legjobban látogatott téma az oldalamon több szempont szerint is összehasonlítom a két rendszert. Mivel ez egy cikk sorozat érdemes először elolvasni az előző írásaim, és úgy bekapcsolódni az összehasonlításba.
 
… folytatás következik.
 
-          be kell építeni egy puffer tartályt, egyből szabályozható a rendszer és nem lesz helyiség túlfűtés
előnye az, hogy „energia takarékosabb” lesz a rendszer, nem lesz túlfűtés, hátránya az, hogy mivel nincs túlfűtés a felületek hidegsugárzása tovább tart.
Elolvasom »
Radiátoros konvekciós fűtés
 
 
 
Sokszor szegezitek nekem ez a kérdést:
 
-           És milyen különbségek lennének radiátor és radiátor közt?
 
-          Rengeteg!
 
Az a baj, hogy az emberek nagy része, nem tud különbséget tenni a rendszerek közt! Persze aki nem gépész annak természetesen nem is kell tudni részletekbe menően „ mi hajtja” …
 
Sajnos a szerelők sem… ,mert ha a szerelők tudnának a lehetőségeikről akkor beszélnének a megrendelőiknek és a megrendelők tájékozottabbak lennének. Tudnának a lehetőségeikről!
 
-          Hogyan válasszam ki a fűtésem?
-          Milyen lehetőségeim vannak a radiátoros rendszerek sokaságában?
-          Milyen különbségek vannak a radiátorok közt?
-          Hogyan lehet az egyik radiátoros rendszer jobb mint a másik?
-          Vajon a radiátor az radiátor és semmi különbség nincs köztük?
 
A cikket ajánlom mindazoknak akik a radiátoros rendszerek lehetőségeivel kapcsolatosan szeretnék bővíteni ismereteiket. Lehetnek szakértő barátok, apósok vagy villanyszerelők, akik kicsit ismereteiket bővítve dönthetik el barátaik ismerőseik gépészeti kérdéseit!
 
Már itt megjegyzem azoknak akik villanyszerelő fóbiámmal kapcsolatosan tele írják a cikk hozzászólásaim. Nincs fóbiám! Akkor is mondhatsz bármit alig találkoztam olyan villanyszerelővel aki nem gondolta volna azt, hogy bárkinél jobban ért a fűtéshez! És írhatsz bátram … ha nem ide illő a hozzászólásod kimoderállak! :)
Elolvasom »
Radiátoros fűtés korszerűen 2.

Milyen különbségek lehetnek radiátor és radiátor közt?
Elolvasom »
Kondenzációs kazán és a falfűtés

Azonban a kondenzációs technikát ha radiátoros rendszerrel kombináljuk a nagy anyagi ráfordításért cserébe lesz egy mezei hagyományos nem takarékos rendszerünk. Miért is?

Elolvasom »
Gipszkartonos fűtésrendszer!

Gipszkartonos falfűtés, falfűtés panel, ideális minden felületre!
 
Fűtés, hűtés, szigetelés és felületképzés egy lépésben, egy (nagyon kedvező) 20 e Ft/karton+ Áfa árban!!!

5 cm szigeteléssel, csak két regisztercsatlakozóva, beépített fémszállal a csö helyzetének biztos pozicionálására de csak pl. festés után, mert a csövek nyomvonala fel van festve a csavarozási oldalon!Fűtés, hűtés, szigetelés és felületképzés egy lépésben, egy (nagyon kedvező) 20 e Ft/karton+ Áfa árban!!!
Elolvasom »
Miért válasszuk a mennyezet fűtést vagy hűtést

Azt már leírtam mik a hátrányai :) most leírom miért jó a mennyezetre szerelt fűtés vagy hűtés!

 

 

Elolvasom »
Miért nem a mennyezetre

 

Ez a cikkem elég sok embert meg botránkoztatott! Többször úgy gondoltam nem kellene tovább fent hagyni, de ha egyszer ez az igazság!

 

 

Elolvasom »
Hűtés a mennyezettel

Vagy mennyezetre szerelt hűtés?

Elolvasom »
Alapok kondenzációs kazán

Azonban a kondenzációs technikát ha radiátoros rendszerrel kombináljuk a nagy anyagi ráfordításért cserébe lesz egy mezei hagyományos nem takarékos rendszerünk. Miért is?

Elolvasom »
Alapok Hőszivattyús fűtés és hűtés

Mi a hőszivattyú, hogy működik?

Elolvasom »
Mennyezetre szerelt fűtés és hűtés

A felületfűtés és hűtés mennyezetre való szerelésének több fajtája van ...

Elolvasom »
Miért a mennyezetre? A Fűtést?

vagy akkor ha a megrendelő kifejezett kérése a mennyezet fűtés- hűtés

- vagy a tervező, ha nem az én terveim alapján csinálom a fűtést, a tervezése közben úgy dönt, hogy itt bizony a mennyezetre kerüljenek a csövek vagy ...

Elolvasom »
Hősugárzás

Hősugárzás, sugárzó falhűtés és falfűtés?

Nem olyan lehetetlen! A meleg felfele száll! Vagy csak a meleg levegő? A nap sugárzása is leér a földre!

Elolvasom »
Hőérzet vizsgálata!

A zárt térben kialakuló hőérzet vizsgálata

A szélesebb körű hőérzeti vizsgálaton belül az ember és a zárt térben őt körülvevő környezet (mikroklíma) kapcsolatának a tisztázása jelenti a kiindulást.

Elolvasom »
Konstans vezérléstechnika

Sok szerelő nem is törődik ezzel a kérdéssel!

Hiba!

Ez a lelke a jó fűtésnek!

Elolvasom »
Nyáron hűtésre is használható!

A legtöbb esetben a megrendelő a hűtés miatt választja a felület fűtését! Ha egyszer megérzi milyen egy fallal hűtött házban lennei biztosan erre vágyik mindig ...

Elolvasom »
A falfűtési rendszerek kivitelezése

 

A rendszerek kivitelezése nagyon sokféle lehet! Ahány rendszer annyi megoldás íme néhány!

Elolvasom »
Elegánsan rejtett beépítés

A falfűtés kifejezett előnye, hogy a rögzítő sínekkel a közvetlen falazatra erősített és normál vakolattal eltakart "csőkígyók" egyáltalán nem láthatóak ...

Elolvasom »
Nagyobb teljesítmény

Nagyobb teljesítmény és energia takarékosság!

Elolvasom »
Gondoljunk csak bele!

A hősugárzás - mint a kiváló komfortérzet elérésének hatékony módja

Gondoljon csak egy tavaszi felhős napra. Kellemetlen...

Elolvasom »
Butasag?

Butaság a falat melegíteni, hiszen kimegy a meleg, és az utcát fogod fűteni...

Alapvető kérdések illetve problémák egyike, amit falfűtés esetén a megrendelő hozzá nem értő, viszont szakértő biztonságával fellépő szomszédja fel szokott tenni! Tekintsük át egy kicsit jobban a fűtéseket!

Elolvasom »
Radiátor?

Radiátor? Hogy is van ez?

Elolvasom »
További előnyök

 

A falfűtés további előnyei

A konvekciós hőleadás során kialakuló levegő cirkuláció poráramlást hoz létre, ami allergikus megbetegedést idézhet elő. Ezenkívül...

Elolvasom »
Szögelésről

 

Az esetek legtöbbjében a falfűtés ellenzőkre rájön, a szögelhetnék és ki is mondják, mielőtt gondolkodnának:

AKKOR MI VAN, HA EGY SZÖGET AKAROK BEÜTNI A FALBA?

Elolvasom »
A falfűtés története

A sugárzó fűtések rövid története

A sugárzó fűtés története a kétezer évvel ezelőtti Koreába nyúlik vissza, de a rómaiak is használták a padló- és falfűtést. Természetesen ...

Elolvasom »
Jó megoldásnak tűnik!

 

Mit lehet ilyenkor tenni?
Valamilyen kiegészítő fűtést kell alkalmazni, és máris kézenfekvő megoldásnak tűnik a radiátoros fűtés alkalmazása.

Hogy is működik valójában a radiátoros fűtés?

Elolvasom »
Ha süt a padló

Mi is ilyenkor a teendő?

Elolvasom »
A legnagyobb hiba

 

A kiváló padlófűtés:

A padlófűtést sokféle oldalról lehet megközelíteni. A gyakorlatban viszont csak kétféle rendszerrel találkoztam.

Elolvasom »
Napjaink energia helyzete

 

Bizonyára Ön is hallott már róla, hogy napjainkban az energia nagyon költséges, és a jövőre nézve egyre jobban drágul. A XXI. Század előszobájában a fosszilis energiahordozók totális elhasználásával kell szembe néznünk!

A kifogyás ténye még nem érinti a mostani felnőtt lakosságot, de árának növekedése igen! Enyhíteni tudunk ezen a tényen, amennyiben energiatakarékos fűtési rendszereket használunk. Ezek olyan rendszerek, amelyek üzemeltetése 20-30% költségmegtakarítással működtethetőek, és a beruházás szempontjából közel annyiba kerül, mint a hagyományos központi fűtéses rendszerek.

Elolvasom »
Szeretnél egy jó árat hőszivattyúra? Keress! Érdeklődj! Kérdezz! Beretta, Daikin, Lg, Panasonic Hőszivattyú!