Válasz:
 
Tisztelt ……… Úr!
 
 Amikor azt mondom várom az ilyen hozzászólásokat mindig kinevetnek!
 
Pedig ezek a kérdések engem igazolnak. Amikor viccet próbálok csinálni a villanyszerelő viszont fűtés ill. megújuló energia szakértő mester urakból, a hozzá nem értő viszont hozzáértést érző szomszédokból, barátokból.
 
Ha egy kis időt fordítana arra Zoltán, hogy átnézze a weblapom megfelelő részeit, könnyen és gyorsan helyre tudja rakni a szakértésüket bizonyító ismerősöket!
 
Most mi kavarja jobban a port? A napsütés (amihez a legtöbbször hasonlítjuk a falfűtési rendszert) vagy a szélvihar? Tehát a konvekció ami légáramlást jelent, ha mozog a levegő akkor nagyobb eséllyel mozoghat a por is nem? És ellenkezőleg ha sugározz valami, akkor nincs vagy nagyon kevés a légmozgás, és kevesebb a porterhelés is!
 
Másik igen gyakran előforduló kérdés a csövekben keringő, mozgó víz keltette hatás, ha a szögelés már befuccsolt!
 
Minden viccet félretéve a kérdés az jó!
 
És én sem tudom rá a választ. Amikor ez a kérdés ill. a víz-ér hatás vagy a csövek keltette energia áram jön szóba én mindig azt mondom: Nem tudom!
 
Ilyesmi kutatások még nem nagyon vannak! Méresse be egy természet tudóssal vagy egy táltóssal!
 
Egy biztos annyi vezeték, elektromos hullámok, hálózatok, mikrohullám hálózza be a mindennapi életünket, hogy nem hiszem, hogy ez a kis esetlegesen képződő elektromosság olyan káros hatással lenne ránk. Egy biztos a mobil hálózatott nem zavarja, a számítógépemnek semmi baja, a TV működik! A közérzetem jó, és kevesebbet fizetek 20-30% azoknál akik a hagyományos rendszerekkel fűtenek. Attól függetlenül, hogy hagyományos rendszereket is nagyon szívesen készítek a mai napig is. Minden viccet félre téve a hozzászólás nagyon jó volt! Várom a további észrevételeket!
 
Még egy személyes megjegyzés. A két dolgot kérdést össze is lehet kavarni pl. a port nem vonz a falra a csövek keltette elektromos vonzás! Azt már nem is merem mondani, hogy a macskát nem vonzza magához a falfűtés keltette elektromos tér, mert megköveznek. De a macskaszőrt már odavonhatja. Amikor megdörzsölünk egy műanyag csövet akkor az vonzza a macska szőrét …