Sajnos nem!
 
A meleg levegőnek ( levegő fajhője nagyon kicsike ezért jó szigetelő is ha kismennyiségben van összezárva) a kis fajhőjű levegőnek kell a külső felületeket átmelegíteni, mert ha ez nem történik meg akkor a hideg felületek gyorsan besugározzák a belső teret. Úgy kellene elképzelni pont mint télen szellőztetéskor csak fordítva!
 
Biztosan tudod miről beszélek ha sokat utazol és télen is sokszor kell szállodákban hotelekben tölteni az éjszakát. Ha nincs folyamatos fűtés akkor lehűl, kihűl az épület a hotelszoba és a hirtelen bekapcsolt fűtés ellenére is a hidegérzet miatt fázol!
 
Vagy ugyanez a helyzet az autó esetében! Az autókban alapvetően légfűtés van. Hiába tekered fel a digitális klímát 35 fokra akkor is elbírod a kabátot mert a hideg karosszéria besugározza a teret. Később amikor már megtettél pár száz kilométert és kezd a kaszni is átmelegedni akkor vissza lehet venni a klímát és le lehet venni a nagykabátot!
 
Érdekes a kérdés! Mi van ah van ülésfűtés?
 
Az én autómban van. Én bekapcsolom és nem is számít, hogy a karosszéria még hideg ugyani a hőérzetem a meleg levegő és a határoló felületek hősugárzásának összhangja eredményezi.
 
Egyből lehet kabátok nélkül utazni. Valahol ugyanez a helyzet a radiátoros és a padlófűtés esetén is.
 
Sok mindenkivel beszélgettem az elmúlt években, de olyannal aki azt mondta volna, hogy a cserépkályha vagy a tömegkályha esetleg aki megtapasztalhatta a kemence rossz lenne még nem találkoztam. Olyannal már igen aki a kandallóra panaszkodott! Érdekes pedig a kandalló egyből meleget ad a cserépkályhának meg át kell melegednie. Mégis hőérzet szempontjából a felületfűtés sugárzó hője a legkedveltebb! Lehet, hogy azért mert a Nap energiája is sugárzással érkezik a földre. És milyen jól esik még egy ilyen kora tavaszi napon a hideglevegőben is egy kicsit sütkérezni a Nap melegében! :)