Mikor szoktam a felületek közül a mennyezettet választani?

 

- vagy akkor ha a megrendelő kifejezett kérése a mennyezet fűtés- hűtés

- vagy a tervező, ha nem az én terveim alapján csinálom a fűtést, a tervezése közben úgy dönt, hogy itt bizony a mennyezetre kerüljenek a csövek

- vagy ha annyira nincs szabad felület, hogy nincs más megoldás, a mennyezetre ritkán szerelnek polcot vagy nehezen rakják fel a nagyszülők nagy antik tömörfa szekrényét

- esetleg akkor ha a nagy üvegfelületek hideg illetve meleg sugárzását így akarom visszaszorítani

 

 

A felületfűtés és hűtés mennyezetre való szerelésének több fajtája van

- amikor a monolit födémbe be lehet szerelni a zsaluzatva

- amikor a béléstestekre van tiplivel és csavarral rögzítve majd levakolják

- amikor gipszkartonos rendszereket szerelünk akár egy könnyűszerkezetes faházba

- esetleg amikor a mennyezet stukatúr rendszerű

 

a mennyezetre lehet szerelni akkor is ha

- mennyezet fűtésről

- vagy akár mennyezet hűtésről is van szó

 

Miért nem szeretem szerelni a mennyezetre a felületfűtést?

Mikor szoktam a felületek közül a mennyezettet választani?

 

A mennyezet fűtés hűtés nagyon jó legyen szó akár fűtésről akár hűtésről, nem tudja megmondani az ember honnan jön a hideg vagy a meleg sugárzás.

 

Kimondottan jó a kicsit veszélyesnek érzett (valójában nem az) nagy üvegfelületek alkalmazása esetén. Kiváló hőérzetet ad és teljesen megszüntethető az üvegfelületek hideg vagy akár a meleg sugárzása is. Ha van egy kis alaptalan félelmünk, hogy esetleg párásodik majd az ablak vagy a nagy üvegfelülettel rendelkező ajtónk, terasz ajtón. Megnyugtató tudni, hogy nem, kell félnünk emiatt, nem kell csak ezért valamilyen plusz, a házhoz nem illő fűtést beszereltetni akár a padlóba.

 

valamint megoldja a mindent bebútorozunk problémát is. vagy hogy szereljünk minden áron és állandóan szögeket furatokat a falba.

 

nem okoz gondot sem a monolit rendszerű födém, de a könnyűszerkezetes rendszerek is nagyon jól beváltak és sok tapasztalattal (és sajnos hibával) a hátunk mögött bízvást állítom, sikerül a megfelelő rendszerrel megcsinálni a gipszkartonos felületeket is.