A kender beton ház és a gépészete

Kenderbeton előnyei

A kenderbetonnak számtalan előnye van. Párat megemlítek ezek közül.

Elolvasom »
Kenderbeton tulajdonságai

Nagyon sokféle kenderbeton van. Azért vigyázni kell sokan azt mondják ilyen és ilyen tulajdonságokkal bír az anyag, és közben ez nincs is így. 

Nemrégen beszélgettem kender betonról spontán az egyik ügyféllel aki építész. Azt mondta késztette egy kenderbeton házat ami teljesen porrá éget valami okból kifolyólag.

ezzel csak az a gond, hogy a mi általunk forgalmazott anyag egyik előnyös tulajdonsága, hogy teljesen tűzálló, nem ég, nem tud porrá égni. 

Másik azt mesélte, hogy kívülről leszigetelték 10 cm grafitos polisztirol szigeteléssel, amit meg azért nem értek, mert a kenderbeton egyik legfőbb tulajdonsága, hogy jó szigetelő anyag. Mintha egy polisztirol házat szigetelnének le kőzetgyapottal … érthetetlen vagyis érthető, nem volt jó a kiinduló anyag maga a kenderbeton!
 

Elolvasom »
Bevezető a kenderbetonból épült házakhoz
 
 
Sokféle épületben dolgoztam az évek során. Persze a legtöbbet valamilyen tégla épületben, de volt itt mindenféle könnyűszerkezetes megoldás, liapor agyaggolyóból épült műanyag zsalus beton ház, sokféle van. Vályog, vert falú és mindenféle földház, szalma ház stb. De most olyan anyagot használnak végre, ami végre tényleg jó minden szempontból nagyon tetszik! 
 
   
Elolvasom »
Szeretnél egy jó árat hőszivattyúra? Keress! Érdeklődj! Kérdezz! Beretta, Daikin, Lg, Panasonic Hőszivattyú!