Tapasztalatom szerint szinte mindenki a fűtést tekinti a legutolsó, legérdektelenebb dolognak. Azt majd megcsinálja a szomszéd, feldobunk pár radiátort, persze a legolcsóbbat és kész!

Az természetes, hogy a bejárati ajtó minimum 300 000,- HUF de a fűtést ki kell hozni komplett ennyiből! Azonban a valóság az, hogy a gépészet (extrák nélkül) is felemésztheti akár a teljes építési költség 30 % át is.

Esetek nagytöbbségében a megrendelő rádöbben arra az építkezés végére, hogy a fűtésen nem érdemes spórolni, és ha már elrontotta az egészet, akkor egy nagyon komoly kazánnal ez helyrehozható. Sajnos ez sem így van! És ezzel elkövette a második hibát amit elkövethetett.

Hiszen a fűtés nem azonos csak a levegő melegítésével, a jó hőérzetet a levegő hőmérséklete , páratartalma, valamint a hideg fal és ablakfelületek, illetve a helyiségben elhelyezett fűtőtestek hősugárzásának összhangja eredményezi!

Gondoljuk csak át! A fűtés, a víz és egyéb gépészet szerepét komfortérzetünk esetén!

Bármilyen gépészeti egység esetén nagy szerepe van a későbbi üzemeltetési költségeknek is. Egy olcsó fűtés bekerülési költsége is jelentős lehet, de később az üzemeltetési költségek azok az igazi költségek !

KÉTFÉLE FŰTÉST ISMEREK EGYIK AZ OLCSÓ, A MÁSIK A JÓ FŰTÉS!

Természetesen az olcsó fűtés 10 évre kivetítve többszöröse is lehet a drágább viszont kellemes komfortérzettel járó fűtéseké.

VAGYIS VAN MÉG EGY FŰTÉSI RENDSZER A NAGYON OLCSÓNAK INDÚLÓ JÓ FŰTÉS AMI A VÉGÉRE NAGYON DRÁGA NAGYON ROSSZ FŰTÉSSÉ NÖVI KI MAGÁT!

A rezsi költségek legnagyobb része összefügg a gépészettel! És a több tízezer Forintért joggal várhatja el mindenki, azt hogy ha borotválkozik akkor azt meleg vízbe tehesse. Ne keljen hidegbe hazaérni az egész napos munka után, és persze a csapokból egyből meleg víz folyjon.

ARRÓL NEM IS BESZÉLVE, HOGY A WC NE MELEGVÍZZEL LEGYEN ÖBLÍTVE!

És esetleg tudjuk a foci mecset nézni akkor is ha a feleségünk csak ekkor tud porszívózni. (Egy megrendelőm ez okból verette szét az egész házát, központi porszívót beszereltetve...)