Az esetek legtöbbjében a falfűtés ellenzőkre rájön, a szögelhetnék és ki is mondják, mielőtt gondolkodnának:

AKKOR MI VAN, HA EGY SZÖGET AKAROK BEÜTNI A FALBA?

Komolyan gondolják, hogy ez csak nekik jutott eszükbe? Ezeknek a szakértőknek javaslom az Ytong típusú falazóblokkokat, mert azokba igen könnyű beleverni a szögeket és van esély is rá, hogy megmaradnak a falba. Azt viszont, hogy falfűtésük legyen nem javaslom. Rakjanak csak fel olcsó akciós nagyker áron árult természetesen még le is értékelt lemezradiátort, és vegyenek hozzá beszerzési áron szerelvényeket.

Persze ha gondolkodnak egy kicsit rájönnek, hogy nem tudnák a szöget korrekten beverni a falba, inkább tiplivel kellene felfogatni azt az értékes képet, nehogy le essen véletlen a falról. Ha tiplinek fúrunk egy lyukat a falunkba előtte meglehet nézni egy homlokhőmérővel vagy egy erre a célra készített hő fóliával, hogy hol vannak csövek és hol nincsenek. Amennyiben ezek nem álnak rendelkezésünkre egy kicsit (pl. egy szöggel!) megkapargatva a vakolatot ki lehet deríteni, hogy van e cső vagy nincs e ott cső ahova felrögzíteni szeretném a képemet.

Bátorság! Akár torpedót is játszhatunk a falainkon, ugyanis egy kis odafigyeléssel ki tudjuk kerülni a falfűtés csöveit.

De mi van akkor, ha mégis sikerül eltalálni a csövet?

Szépen elballagunk az osztó - gyűjtőhöz és elzárjuk, hogy ne "folyjon" folyamatosan a fal, és hívjuk a fűtésszerelőt, aki néhány perc leforgása alatt az erre speciálisan legyártott toldó elemekkel kijavítja a hibát.