Belépés:
Email
jelszó
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp Radiátor vs. falfűtés

Szögelésről

2009-02-25 00:08:55

 

Az esetek legtöbbjében a falfűtés ellenzőkre rájön, a szögelhetnék és ki is mondják, mielőtt gondolkodnának:

AKKOR MI VAN, HA EGY SZÖGET AKAROK BEÜTNI A FALBA?

Komolyan gondolják, hogy ez csak nekik jutott eszükbe? Ezeknek a szakértőknek javaslom az Ytong típusú falazóblokkokat, mert azokba igen könnyű beleverni a szögeket és van esély is rá, hogy megmaradnak a falba. Azt viszont, hogy falfűtésük legyen nem javaslom. Rakjanak csak fel olcsó akciós nagyker áron árult természetesen még le is értékelt lemezradiátort, és vegyenek hozzá beszerzési áron szerelvényeket.

Persze ha gondolkodnak egy kicsit rájönnek, hogy nem tudnák a szöget korrekten beverni a falba, inkább tiplivel kellene felfogatni azt az értékes képet, nehogy le essen véletlen a falról. Ha tiplinek fúrunk egy lyukat a falunkba előtte meglehet nézni egy homlokhőmérővel vagy egy erre a célra készített hő fóliával, hogy hol vannak csövek és hol nincsenek. Amennyiben ezek nem álnak rendelkezésünkre egy kicsit (pl. egy szöggel!) megkapargatva a vakolatot ki lehet deríteni, hogy van e cső vagy nincs e ott cső ahova felrögzíteni szeretném a képemet.

Bátorság! Akár torpedót is játszhatunk a falainkon, ugyanis egy kis odafigyeléssel ki tudjuk kerülni a falfűtés csöveit.

De mi van akkor, ha mégis sikerül eltalálni a csövet?

Szépen elballagunk az osztó - gyűjtőhöz és elzárjuk, hogy ne "folyjon" folyamatosan a fal, és hívjuk a fűtésszerelőt, aki néhány perc leforgása alatt az erre speciálisan legyártott toldó elemekkel kijavítja a hibát.

Hozzászólás

Szabó Ernő - 2011-01-11 20:00:52
#5
... de a szögelés sokkal izgalmasabb ... Lehet, hogy cső van a falban pont ott ahova a szög fog kerülni ... lehet kicsi üldözési mánia pl. biztosan cső van ott ahova a szöget ütöm ... lehet félni! Mi lesz ha megszögelem a csövet? Illetve lehet pl. gondolkodni, hogy a modern világban élünk vannak szuper ragasztók! De itt az előző hozzászólás, hogy a probléma ettől azért komolyabb! ... :)
labádi - 2011-01-11 17:41:42
#4
én egyszerűen meg oldanám a kérdést,szögelés helyet,ragasztással. modern világba élünk vannak szuper ragasztók
Szabó Ernő - 2010-05-19 12:46:38
#3
Igen úgy tűnik nekem is ezt a cikket is meg lehetne kicsit cenzúrázni … ez még nagyon az első cikkek közül van! Ahogy lesz időm megcsinálom!
Szabó Ernő - 2010-05-19 12:44:54
#2
A probléma nem kicsi valóban! Egy lakáson belül statisztikailag 1-3 csősérülés van az építkezés folyamán. Viszont utána szinte sehol semmi. A problémát azért meg lehet oldani! Akár fényképezéssel is, de az kicsit megbízhatatlanabb! Viszont meg lehet toldozni!
Bárány József - 2010-05-19 09:16:13
#1
Azért ettől komolyabb a probléma! Javasolnék inkább a vakolás előtt fényképeket.
Keress! Érdeklődj! Kérdezz! Kérd ingyenes ajánlatunkat komplett gépészeti kivitelezésre. Intelligens épületvezérlésre!