Mennyi a megtérülési ideje a falfűtésnek? Vonjunk egy elvi párhuzamot a kérdéssel! Mekkora a megtérülése egy luxusautónak egy alap kivitelhez képest? Talán az első út? Talán egy év? Talán három év?

Valami ilyesmi a falfűtésnek is!

Persze lehet számolgatni, hogy különböző okokból akár 30%-al kevesebb a fűtési számla, de sajnos első sorban mindenkit a bekerülési költség szokott érdekelni, nem pedig a hosszú távú fenntarthatóság és költségkímélés!

De az igazi megtérülés az első év, amit a  falfűtéses házunkba töltünk, az első hűtött nyár, amikor nem jut be a gyilkos kánikula, majd az első telünk, amikor nem is tudjuk miért volt kellemesebb a közérzetünk az ünnepek alatt! Egyszerűen csak jól érezzük magunkat az otthonunkban.

Miért írtam, hogy elvi a párhuzam a luxusautókkal? Mivel nagyságrendileg nem drágább a falfűtés egyéb fűtéseknél és merjük állítani, hogy aki kispórolja a gépészetet a házából az többnyire megbánja.

Nincs rosszabb, mint egy olyan házban lakni, amit másképp fűtöttünk vagy hűtöttünk volna, ha újra kezdhetnénk!

Amikor az új házunkba (ami sohasem térül meg) a feleségünkkel (amihez jön a szakértő após és a mindig mindent kiszámoló anyós) úgy tudunk beszélgetni a nappalinkba az új szomszéddal (akinek olyan jól sikerült felépíteni a házát szinte ingyen, hogy az energiaszolgáltatók fizetnek neki, amit persze simán el is hiszünk) hogy a gépészetről szinte tudomást sem veszünk, csak jól érezzünk magunkat!

A viccet félretéve, a jó gépészet az első pillanattól kezdve megtérül!