Biztos és jó megoldás már meglévő épületek felújításakor!
 
Mennyezetre szerelt fűtés és hűtés esetén függesztett vagy direkt szerelt száraz fektetésű rendszerkén kivitelezve!
Amennyiben a ferde síkok fedése könnyűszerkezetes száraz építési rendszerrel lenne kivitelezve könnyűszerkezetes gipszkarton elemekkel kivallóan lehet megcsinálni.
 
Ezek olyan kartonok amik , a meglévő rendszerek felhasználásával készül! Próbálja kiküszöbölni azok hátrányait és könnyűszerkezetes kivitelben készíti el azokat. Hátrányait pl. úgy, hogy a kartonok hátoldalára került 5 cm szigetelés, így a hő leadás a kartonok (nem hasznos) hátsó részére minimalizálható! Az árát kedvezően alakította ki (minimális haszonnak dolgozik és kikerüli a szokásos kereskedelmi láncot!)
 
A kartonokban 10 mm es diffúzió mentes csövek vannak. Van függőleges és vízszintes kivitel is. Kartononként csak 1 regiszter van így két csatlakozással készül el. Sajnos ez nem vágható, de nem is mindig szükséges vágni! Viszont így a regiszter csatlakozók felére csökkennek! Ami jelentősen csökkenti a regiszter csatlakozók árát! Ami a végleges és teljes projekt árat is kedvezően befolyásolja!
 
A karton felépítése, szigetelés (erről már írtam) egy cement réteg (ez segíti a megfelelő hő elosztást!) és 9 mm normál méretű gipszkarton ( a gipszkartonnak célszerű minél vékonyabbnak lennie szintén a jobb hő leadás miatt!)
 
A panelokat egy hosszabb csavarral kell felrögzíteni, többnyire mennyezetre szereljük, mert a helyiségből a hasznos területből veszi el a helyet a vastagsága miatt!
 
A panelokat egymáshoz a gipszkartonozás szabályait betartva (kötésben, dilatációs hézaggal amit a megfelelő anyaggal ki kell tölteni stb) kell. Vannak méretükben megegyező viszont cső nélküli kartonok is, szintén szigeteléssel!
 
A kartonok hő leadása előremenő víz hőmérséklet függvényében 48/42 - 180 W/m2; 35/30 - 100 W/m2; 17/22 - 80 W/m2
 
A cső nyomvonala a csavarozás felöl fel van rajzolva, valamint a csövekhez van fektetve egy fémszál is amivel a csövek helyzete egy fémkeresővel akkor is meghatározható ha a rendszer hideg vagy éppen hűtésre használják, a kartonokon lévő jelzések már le lettek festve és ezért ne láthatóak! Vagy akár a csővezetékek üres állapotban is láthatóak!
 
A kartonok jelenlegi ára (amit mindenhova feltöltöttem 20 e Ft ami egy kartonra vonatkozik (1,2*2 méteres szabvány méretben)
 
A kartonok jelenlegi ára csak a raktárkészlet erejéig érvényes, érdemes sietni a megrendeléssel!
 
Amennyiben érdeklődésére számot tarthatok, szívesen állok további információkkal, szolgáltatással telefonon vagy személyesen is a rendelkezésére!
 
Várom mielőbbi jelentkezését ajánlatkérését és megrendelését!
 
 
Üdvözlettel,
 
Szabó Ernő