Hőszivattyú vs. gázfűtés esetleg direkt elektromos fűtés

Hőszivattyú kültéri egységéből víz csöpög ki

Hőszivattyú kültéri víz csepegés, víz folyás.
Sokszor esem abba a hibába, hogy ami nekem természetes arról vagy elfelejtek beszélni, pedig aki nem tudja miről van szó neki fontos lehet, biztos ami biztos itt is leírom!

Elolvasom »
Használati melegvíz készítés hőszivattyúval.

Először is elszögezném szinte mindenki másra esküszik.
Sok szerepe van a bekerülési árnak is.
A saját véleményem írom le van még kb. 150 kialakítási lehetőség nem tépj szét ezért! Még akkor sem ha ez a mai trend!
A saját véleményem is változik ahogy a világ és a lehetőségek is! Jó olvasását!

Elolvasom »
Milyen fűtést válasszak? III. rész Nézzük a számokat?

Biztosan mindenki nagyon várja a „matekot” úgyhogy gyorsan rá is térek.

Elolvasom »
Milyen fűtést válasszak? II. rész Hogy lehet összehasonlítani ennyire különböző dolgokat?

Ezen én is sokat gondolkoztam! Többféle megoldás is adódott, először az jutott eszembe, hogy melegítsünk fel egy példa házat, de a sok változó miatt ez megint nehézkes, viszont ha 1 m3 vizet szeretnénk minden esetben felmelegíteni ugyanazon a hőmérsékletről ugyanarra akkor ott már jól számolhatók a teljesítmények
 

Elolvasom »
Milyen fűtést válasszak? I. rész Bevezető

Egyre népszerűbb a hőszivattyús rendszerek az új építésű épületek esetében. Igazából én nem nagyon értem azokat akik jelenleg mást szerelnek be és nem hőszivattyút.
 

Elolvasom »
Hőszivattyú árak Meeting vs. Lg Therma V
 
  
Sajnos mindig kapja az érzést az ember, ha leír valamit, de jobb csendben maradni? Néha biztosan, de most még nem.
 
Sokszor leírtam, hogy a Meeting hőszivattyú az egyik legjobb készülék, de ismerni kell a határait. Igaz így van ezzel szinte minden készülék!
 
Lesz ami lesz, készüljön egy összehasonlító cikk a Meeting MD típusú alap készülék és mondjuk az LG Therma V Monoblokkos alapkészülékről. Igyekszem minél érthetőbben egyszerűbben leírni mire is gondolok amikor választás előtt állok.
 
  
Elolvasom »
A Meeting és titkai
Sokat „kalandoztam ezekkel a hőszivattyúkkal. Sajnos vagy szerencsére azt nem is tudom, és nem is szeretném eldönteni. Van folyamatban egy nagyon érdekes történetem egy MD 30 2D levegő vizes Kínai hőszivattyúról. Leírom az esetet talán valaki hasznát veszi!
 
Történt egyszer, hogy beszereltem egy olcsónak mondott Meeting hőszivattyút. Végül is, ha tudjuk a határait és tényleg nincs semmi pénze az építtetőnek, akkor miért ne. Olcsón sikerül hozzájutni, beszerelhető. 
Elolvasom »
A vizes rendszerű hőszivattyúnak van a legjobb COP-értéke?
Biztos?
Elolvasom »
Hőszivattyúk hatásfoka
 
Rossz a hatásfok alacsony külső levegő hőmérsékleten = magas fűtési költségek!
 
A legtöbbet hangoztatott ellenérv a levegős hőszivattyúkkal kapcsolatban, hogy alacsony külső hőmérséklet mellett rossz a hatásfokuk.
 
   
Elolvasom »
Hőszivattyúk használata
 
Kis kompromisszummal, figyelmes méretezéssel, az ügyfél bevonásával lehet igazán jó rendszert, takarékos üzemeltetésű levegős hőszivattyút alkalmazni, amely még az ügyfél pénztárcáját is kíméli. Igen, a levegős hőszivattyúnál nem elég a katalógusban található teljesítményadatokat figyelembe venni, azok csak tájékoztató jellegűek, de, ha ezt tudjuk, akkor már meg lehet találni az optimális berendezést. 
 
A legtöbb esetben azt szokták először megkérdezni tőlem, hogy biztosan jól döntöttek e a hőszivattyúval kapcsolatosan „ jó lesz ez nekünk Ernő? ”
 
 
    
Elolvasom »
Fujitsu Waterstage titok!
  
Elég durva dolgokat váltottam ki a hőszivattyús cikkeimmel ezért szükséges a folytatás! Eddig a legolcsóbb készüléket elemeztem ki. Nézzünk egy drágább készüléket ami már nem monoblokkos hanem osztott split rendszerű. Van kültéri és beltéri egység és van kalorikus munka is. A kalorikus munka megkövetel olyan eszközöket és olyan végzettséget amit már egy egyszerű fűtésszerelő nem is végezhet.
 
Az összehasonlítás az olcsó Meeting és a Fujitsu Waterstage esetén is a 7, 12, 16 kW készülékek esetén néztem.
 
A belső egységben benne van egy kis tároló ami a puffer tartály nélküli üzemelést tesz lehetővé. A készülék R410A gázzal van szerelve és inverteres technológiát használ. 
Elolvasom »
A Meeting titok folytatódik!
 
  
Egy példa lapján szeretném bemutatni az alapvető problémát amit ennél a típusnál sokan elkövetnek. Azért erről a Meeting típusról írok elsőként, mert ez a típus az ára miatt az egyik legnépszerűbb és ahogy nézem ezzel van a felhasználóknak és a telepítőknek is legtöbb gondja! 
Elolvasom »
ami kínai és olcsó az nem jó
 
 
A kínai hőszivattyú azért rossz, mert olcsó, és mert ami kínai és olcsó az nem jó.
 
Nagyon sokszor hallom ezt az állítást amikor beüzemelni megyek ki, vagy vissza, mert jelzik, hogy valami nem jó.
 
Persze a legolcsóbb hőszivattyútól ne várjunk csodákat, de ha jól van méretezve és jól van telepítve, és megfelelően van beüzemelve, és a beüzemelő elég szigorú volt ahhoz, hogy a hőszivattyú a legjobb hidraulikus körülmények közt üzemeljen akkor nem lesz gond.
 
A megszokásokkal és a méretezésekkel van a legtöbb gondom. 
Elolvasom »
A valódi Meeting titok
 
  
1. Meeting titok! A készülék kiválasztása, a készülék méretezése!
2. Meeting titok! A készülék alul van méretezve!
Elolvasom »
Meeting MD 30 2 D titok. De csak a háttérben!
 
  
Ha csak arról írok milyen jó kis hőszivattyú akkor úgysem olvasod el a cikkem. Kétféle olvasóra gondolok most aki már hibázott és azért keresi a megoldásokat vagy aki ezeket a hibákat szeretné ellőre megoldani. Ha nincs semmi gond akkor kevésbé érdekes a dolog, mert minden dologgal van valami gond vagy kell valami amitől jól fog működni. Az autó esetében pl. nem árt néha olajt cseréltetni és nem jó az a megoldás amit nemrégen hallottam,
 
„ha van valami gond az olajjal akkor úgyis kigyullad a olajnyomás jelző lámpa”
Elolvasom »
Meeting Titok!
 
  
Kis magyarázatot igényel a cím. Nem egyeztetés vagy találkozó a cím. Ebben az esetben, mivel gépész vagyok és te egy gépész oldalon vagy a Meeting az országban kapható legolcsóbb és ezért sokat használt levegő-vizes monoblokkos kínai hőszivattyú. A monoblokkos részt később megmagyarázom!  
Elolvasom »
Hány fokig működik a levegő-vizes hőszivattyú?

 

  

Télen hány fokig működik a levegő-vizes hőszivattyú?

 

Állítás: Régebben azt olvastam és tanultam, hogy +5 fok alatt a levegő vizes rendszerű készülékek kültéri egysége lefagy. Vagyis nem tud működni vagy ha működik akkor is csak nagyon rossz hatásfokkal! 

Elolvasom »
Hőszivattyúk típusai
 
  
Szükséges pár dolgot megemlíteni a hőszivattyúkkal kapcsolatosan. Érinteni kell az alapokat is, hogy az olvasó megértse, hogy tudom van különbség geotermikus és geotermális energia közt. Az utóbbi a meleg vizet jelenti ami sokszor magától tör fel a talajból és egyből hasznosítható. Viszont le kell érte fúrni pár 1000 méter mélységbe. Az elsőt egyszerű hasznosítani egy hőszivattyúval és viszonylag könnyen bárki számára elérhető!
 
  
Elolvasom »
A fűtéshez mindenki ért!
 
 
   
Kis betekintés a rendszerekbe. Ezen szinte mindenki elgondolkodott és elgondolkodik ha épít vagy felújításán gondolkodik!
 
Szükséges pár alapdolgot is átnézni, átvenni mielőtt belekezdek. Szükséges az alapok megértése. Az interneten annyi „butaság” van, hogy ha belekezdek a böngészésbe akkor még én is leveszek az információ áradatban. Az egymással ellentétes információk pedig olyan káosz okoznak, hogy nem egyszerű eldönteni mi is a valóság. 
 
  
Elolvasom »
Szeretnél egy jó árat hőszivattyúra? Keress! Érdeklődj! Kérdezz! Kenderbeton! Lg hőszivattyú! Panasonic Hőszivattyú!