1.       Meeting titok! A készülék kiválasztása, a készülék méretezése!
 
 
A legolcsóbb gép közül is az olcsóbbat választod ezért nem kombi készüléked lesz. Ami alapjába véve nem gond ha csak te nem fordítva gondolod. Csak fűtő és hűtő a készüléked Ez a Meeting esetében a D jelölés mutatja a kombi készülékek a 2D jelölést kapták. Vagyis Meeting MD 30 d az csak fűtés é hűt a Meeting MD 30 2d az csinál Használati melegvizet is.
 
Saját véleményem az, hogy ilyen készülékesetén a HMV termelést érdemes teljesen külön venni! A készüléked jó csak rosszul használod!
 
2.       Meeting titok! A készülék alul van méretezve!
 
Egyszerű számításokon alapul. Van egy 10 kW hőigényű fokozottam energia takarékos agyon szigetelt épületed. Jól záródó és szigetelő ablakok ajtók stb.
 
Kiválasztod a Meeting MD 30 2D készüléket ami a katalógus alapján -20 fokban is üzemel és 12 kW a névleges üzemi teljesítménye. A Ház hőigénye 10 kW vagyis nem hibáztál! Akkor miért hűl ki a lakás -5 fokban és mi lesz -10 fokban? Akkor mégis hibáztál! IGEN! Ott kezdődött a dolog, hogy nem kértél segítséget a méretezéshez, vagy kértél segítséget, de a segítség sem értet hozzá. Miért kezd kihűlni a házad! ? Mert rossz a készülék! Igen rossz a készülék, fel kell jelenteni, össze kell verni rá kell gyújtani a házat a forgalmazóra. Már beszéltél is az ügyvédeddel remélem!
 
Kicsit komolyabbra fordítva szót!
 
10 kW az épület hőigénye mértékadó hőmérséklet esetén ami egy napra nézve 240 kW
A készülék 12 kW ad le ami 288 kW hol a gond?
Az első gond az, hogy a készülék ha a külső hőmérséklet -5 fok körül van akkor csak 8 kW teljesítményt ad le. Vagyis 8*24 192 kW egy nap ami pont 48 kW hőmennyiséggel kevesebb mint a te hőigényed. Mielőtt engen is feljelentesz, hogy nem jó a matekom tudom, hogy a mértékadó külső hőmérséklet -13 fok ezért azt mondom ez így rendben is lenne. A házad ki van fűtve rendesen! Akkor miért is hűl ki?
 
Sok esetben a válasz nagyon egyszerű! GEO tarifád van! Ami azt jelenti hogy 4 óra üzemidő hiányzik! Nincs csak 20 óra üzemidőd. Vagyis 8*20 a készüléked csak napi 160 kw energiát tud leadni. Ez pedig már kevés!