Belépés:
Email
jelszó
Hőszivattyú vs. gázfűtés Hőszivattyúval kapcsolatos tévhitek és igazságok

Hőszivattyú árak Meeting vs. Lg Therma V

2017-04-10 17:45:53
 
  
Melyik két készüléket választom? Kezdjük a teljesítménnyel. Az alap hőigény mostanra a 7-8 kW lett. A legtöbb ház ekkora hő igénnyel bír. Ezekben a teljesítményekben szerelek be legtöbb készüléket.
 
Az LG-nek van egy készüléke 9 kW kivitelben. A Meeting esetében bajban vagyok, nem tudom eldönteni melyik típust válasszam, a realitás azt diktálja, hogy a MD30 készülék legyen. Igaz ez 12 kW méretnek árulják, de tudjuk, hogy a mértékadó külső hőmérséklet idején. Csak 8 kW teljesítményt tud leadni.
 
Miért lehet ez? A kialakítás miatt és esetleg abból az okból, hogy az LG 410 gázzal míg a Kínai Barátunk 417 gázzal van töltve. De van ott még más is.
 
Mennyibe kerül? Ez az első és legfontosabb kérdés utána nézzük a többit!
 
Az LG Therma V 9 kW készülék 684 200 Ft + Áfa vagyis 868 934 Ft
Az egyik legismertebb Magyar oldalon a hivatalos Meeting MD 30 ára 775 000,- Ft + Áfa vagyis 984 250 Ft
 
Jaj ez így drágább akkor nem lesz semmi értelme a cikknek, hiszen az lett volna a lényeg, hogy a Kínai Meeting nem a legjobb, de a legolcsóbb készülék. Ez most nem jött be.
 
De nem adom fel! Akkor nézzünk egyel kisebbet! MD 20 az kisebb hisz csak 7 kW névleges teljesítményű. A magyar oldalakon nincs fent, de máshol megtalálható, hogy ez a készülék sajnos -10 fokban csak 4 kW teljesítményt tud leadni. Ez pedig kevés. Az ára valamivel kedvezőbb, mert 559 000,- Ft + Áfa vagyis 709 930 Ft,
 
Sajnos a kínai készülékek nem inverteresek csak on-off készülékek. És nem tartalmaznak számomra fontos részegységeket, mint pl. a keringető szivattyú az áramlás kapcsoló, stb. Az Lg Therma V Monoblokk készüléke leadja még -20 fokban is a névleges teljesítményét, van benne egy jó kis energia takarékos wilo szivattyú egy áramlás kapcsoló. A készülék inverteres. Vész esetén van benne 4 kW értékű fűtő betét amit nem kell használni, de ott van ha mégis szükség lenne rá. Ezek sajnos nincsenek benne a Meetingbe.
Nem nagyon akartam szakmázni, hosz azzal kezdtem, hogy érthetően írok le mindent amennyire csak tudom. Azt mára már sokan tudják, hogy a pára lefagyás miatt a hőszivattyúk kültéri egységét le kell olvasztani. Sajnos a Metting nem akkor olvaszt amikor kell vagy szükség van rá, hanem amikor és amilyen intenzitással mi beállítottuk a vezérlőjén. Az Lg akkor olvaszt amikor kell.
 
Zárszónak: a Meeting kapható az ismert külföldi olcsó kínai oldalakon jelenleg 100 dollártól ami kb. 320 e Ft Csak sajnos meg kell venni belőle 3 darabot. Az már egy meggyőző ár!
 
   

Hozzászólás

Hőszivattyúshűtésfűtés - 2018-03-06 09:37:39
#3
Az LG Therma V -nek is van egy-két gyermekbetegsége...Daikin Altherma Fujitsu Waterstage az új halkított Mitsubishi Zubadanok kb ott vannak árban és egy jól összerakott hidraulikával nagyon jó stabil rendszerek építhetőek. A ThermaV mellett még a Samsung EHS néány Nibe is szóbajöhet. nagyon fontos, hogy a kiválasztott termékhez jó hőleadó megfelelő tömegáramú hidraulikai rendszer tartozzon. A japán berendezések szervízanyagába is érdemes belenézni millyen külső hőmérséklet mellett milyen teljesítmny hőfok és pillanatnyi hatásfok tartozik.,Azok nem túloznak és pontos. A koreai gyártók szerintem néha nem pontosak a szervízanyagban. Nagyon jó padszerben megkeresni a kiválasztott gépet.... javasolt kontroll aDACH vagy EUROVENT minősítési rendszer. a cikk gépe itt lehet: HM091M monoblokk ez vethető össze a Meeting ESB Rifeng monoblokkos gépekkel ára br 1 millió alatt elérhető bőven. (monoblokk: csak az elkészített meleg folyadék megy be a vízgépészetbe) Eurovent: http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=Euro-HP&select_partic=132&select_marque=LG&select_class=HP+%2F+ELEC+%2F+H+%2F+A+%2F+W Méretezés: A tervekben kiszámolt hőigény egy dolog, ha jó a terv akkor az is jó. De mi történik abban az esetben ha valamit elszúrt vagy nem vett figyelembe a tervező és a tényleges hőigény nagyobb? Pl HMV igény megugrik bővül a család a fiúnak új csaja van aki szeret fürdeni stb? Akkor egy telkjesítményben határos berendezés előnykapcsolással hmv-t csinál vagy fűt? Illetve monoblokk berendezés esetén az etilén vagy propilénglikol fajhője miatt adott tmegáram kevesebb hőmennyiség szállítására képes. Erről rendszeresen elfeledkeznek az osztott split gépeknél nincs ez a hátrány igaz drágábbak. Tehát ezen tényezőket figylembevéve célszerű 20-30%-al nagyobb gépet választani sok esetben- inverteres gép esetén -és ez az LG is az- a szabályzási tartomány a gépnek megoldja nem lesz nagy a rendszerben viszont nem üzemel 100% vagy afeletti határon ami a tartósságra jó hatással van, a gyár által meghatározott ideális teljesítmény az adott hőfokhoz tartozó teljesítmány kb 75%-a(ugye fűtőtelj -15C-ban????) És az inverteres előnye it már levegő hőforrásnál egyértelmű egy on-off rendszerű hőszivattyúval szemben. Folytatom ha lesz idő és igény rá...
Szabó Ernő - 2017-05-21 13:09:15
#2
Szia Gábor! Igen egy Meeting szakértő máshogy olvassa a cikkem. A Meeting hőszivattyúval kapcsolatban szándékosan nem írok le mindent amit tudni lehet. Ennyi a LG ára "AKCIÓBAN" :) amikor én kérdeztem tőled miért kerül fele annyiba a Meeting készülék nálad mint máshol akkor valami hasonlót éreztem én is! :) úgy látszik a történelem ismétli önmagát! Ha még forgalmaznád a készülékeket akkor módosítani kellene a cikkemen, sajnos most ezek az árak vannak, de ki tudja mi lesz itt később! =)
Kiss Gábor - 2017-05-16 07:45:19
#1
Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy a cikkben szereplő adatokat honnan vette. első sorban az LG hőszivattyú árát. Mindenhol 1.400.000Ft környékén van. Ön pedig 868.934Ft-os árról beszél. A Meeting hőszivattyúval kapcsolatban pedig szívesen adok tájékoztatást, mert a cikk tartalmaz pár hiányosságot.
Keress! Érdeklődj! Kérdezz! Kérd ingyenes ajánlatunkat komplett gépészeti kivitelezésre. Intelligens épületvezérlésre!