Melyik két készüléket választom? Kezdjük a teljesítménnyel. Az alap hőigény mostanra a 7-8 kW lett. A legtöbb ház ekkora hő igénnyel bír. Ezekben a teljesítményekben szerelek be legtöbb készüléket.
 
Az LG-nek van egy készüléke 9 kW kivitelben. A Meeting esetében bajban vagyok, nem tudom eldönteni melyik típust válasszam, a realitás azt diktálja, hogy a MD30 készülék legyen. Igaz ez 12 kW méretnek árulják, de tudjuk, hogy a mértékadó külső hőmérséklet idején. Csak 8 kW teljesítményt tud leadni.
 
Miért lehet ez? A kialakítás miatt és esetleg abból az okból, hogy az LG 410 gázzal míg a Kínai Barátunk 417 gázzal van töltve. De van ott még más is.
 
Mennyibe kerül? Ez az első és legfontosabb kérdés utána nézzük a többit!
 
Az LG Therma V 9 kW készülék 684 200 Ft + Áfa vagyis 868 934 Ft
Az egyik legismertebb Magyar oldalon a hivatalos Meeting MD 30 ára 775 000,- Ft + Áfa vagyis 984 250 Ft
 
Jaj ez így drágább akkor nem lesz semmi értelme a cikknek, hiszen az lett volna a lényeg, hogy a Kínai Meeting nem a legjobb, de a legolcsóbb készülék. Ez most nem jött be.
 
De nem adom fel! Akkor nézzünk egyel kisebbet! MD 20 az kisebb hisz csak 7 kW névleges teljesítményű. A magyar oldalakon nincs fent, de máshol megtalálható, hogy ez a készülék sajnos -10 fokban csak 4 kW teljesítményt tud leadni. Ez pedig kevés. Az ára valamivel kedvezőbb, mert 559 000,- Ft + Áfa vagyis 709 930 Ft,
 
Sajnos a kínai készülékek nem inverteresek csak on-off készülékek. És nem tartalmaznak számomra fontos részegységeket, mint pl. a keringető szivattyú az áramlás kapcsoló, stb. Az Lg Therma V Monoblokk készüléke leadja még -20 fokban is a névleges teljesítményét, van benne egy jó kis energia takarékos wilo szivattyú egy áramlás kapcsoló. A készülék inverteres. Vész esetén van benne 4 kW értékű fűtő betét amit nem kell használni, de ott van ha mégis szükség lenne rá. Ezek sajnos nincsenek benne a Meetingbe.
Nem nagyon akartam szakmázni, hosz azzal kezdtem, hogy érthetően írok le mindent amennyire csak tudom. Azt mára már sokan tudják, hogy a pára lefagyás miatt a hőszivattyúk kültéri egységét le kell olvasztani. Sajnos a Metting nem akkor olvaszt amikor kell vagy szükség van rá, hanem amikor és amilyen intenzitással mi beállítottuk a vezérlőjén. Az Lg akkor olvaszt amikor kell.
 
Zárszónak: a Meeting kapható az ismert külföldi olcsó kínai oldalakon jelenleg 100 dollártól ami kb. 320 e Ft Csak sajnos meg kell venni belőle 3 darabot. Az már egy meggyőző ár!