Belépés:
Email
jelszó

Falfűtés és hűtés, mennyezetfűtés és hűtés, kivitelezés, tervezés, tanácsadás, költségvetés és ajánlatkészítés!


Bizonytalan vagy? Nem tudod milyen fűtés ill. hűtés lenne a jó? A legjobbat szeretnéd? Az ár sem utolsó szempont! Hallottál mindenfélét mindenkitől...?

Az utóbbi 20 évben már szinte csak falfűtéseket és hűtéseket szerelünk!

Minden helyen próbálom kihangsúlyozni, hogy drága és jó rendszert könnyű csinálni! Az igazi munka abban van, ha nagyon jó rendszert (sok esetben jobbat mint a drága rendszer) kell készíteni elérhető áron!KÉRDEZZ MEG ENGEM IS!

 

Az ajánlatok készítése ingyenes és kötelezettség mentes!


Amire talán nem is gondolsz!

Kérd ajánlatunkat hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésére!

Kérd ajánlatunkat fűtés-hűtés vezérlésre!

Kíváncsi vagy? Mire vársz?

Az ajánlatkéréshez semmi mást nem kell tenned csak egy e-mailben elküldöd nekem a rendelkezésre álló terveket és pár sorban leírod az elképzeléseid!

Nyugodtan szólj hozzá a cikkekhez a végén található hozzászólás pontban. Itt regisztráció nélkül bárki elmondhatja a véleményét!

Rendelkezem az e napló vezetéshez szükséges jogosultságokkal. Épületgépész műszaki vezető és épületgépész műszaki ellenőri jogköröm is van. 

Gáz vezeték és készülékszerelői alapvégzetségem követően megszereztem az épületgépész technikusi végzettségem és a hűtő, klíma, hőszivattyú készülék és berendezés szerelői végzettséget is.

Van szakági felelősség biztosításon!

Regisztrálva vagyon a Nemzeti Klímavédelmi hatóságnál, a Magyar Mérnök Kamaránál, a Kereskedelmi és Iparkamaránál.

ÉMI Minősített Kivitelező vagyok! Rendelkezem a pályázatokhoz szükséges regisztrációval!

 

Többet szeretnél rólam megtudni?

Kiemelt cikkek

Fémlemez a legolcsóbb megoldás
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Radiátor vs. falfűtés // 2015-05-10 20:47:54
A legolcsóbb fűtésrendszer! Egyszerűen csak a mennyezeti tartókra kell csavarozni, belepréselni a 10 falfűtés csövet amit a rendszerhez kell csatlakoztatni. Nyomáspróba után a fűtésrendszert lefedni gipszkartonnal. 
tovább...
Kondenzációs kazán és a falfűtés
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Kondenzációs kazán és a falfűtés // 2010-12-23 10:01:45

Azonban a kondenzációs technikát ha radiátoros rendszerrel kombináljuk a nagy anyagi ráfordításért cserébe lesz egy mezei hagyományos nem takarékos rendszerünk. Miért is?

tovább...

Friss cikkek:

Bevezető a hőközpontok kialakításához
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Hőközpontok, kazánkötések // 2013-06-26 14:24:14

Hőközpont, kazánkötés kialakítások, bevezető.

Sokat gondolkoztam, mivel is kezdjem illetve felrakjam e a hő központokkal kapcsolatos írásaim.

Én a fűtési rendszer összekötését a hő termelővel un. kis hő központnak nevezem. Lehetne ezt akár kazánkötésnek is hívni.

Ezek a rendszerelemek szerves részét képezik a fűtési rendszernek.

A kialakításuk lehet egyszerű és nagyon összetett, sokszor nagyon túlbonyolított. Én az egyszerűség híve vagyok!

Ezekről a kialakításokról írok most pár dolgot. Hogy az egész jobban érthetőbb legyen ábrákat is beszúrok!

 

tovább...
Garancia, Jótállás, szavatosság
GYIK / Garanciával kapcsolatban // 2013-05-17 10:35:10

Garancia, jótállás, szavatosság,

Minden esetben azt szoktam mondani, hogy a garancia én vagyok és az adott szavam. Szerintem az adott szó a legfontosabb a papírok, szerződések csak a jogászoknak vannak. Viszont a megrendelő az én esetemben az adott szón felül azért megkapja a szükséges iratokat is a kivitelezés kezdetén, a kivitelezés alatt és természetesen a kivitelezés végeztével is.

Fontosnak tartom azt is, hogy a szabályok ismerete sem hiányozzon a kézfogás mellett!

Legyen egy kis hivatalosabb hangvételű cikk a jótállás, szavatosság vagyis a garanciával kapcsolatban.

tovább...
Egy 50 m2 első emeleti lakás felújításának története!
Ajánlatok kérése (minden ajánlat adás ingyenes) / Árajánlatok és e-mailok // 2013-03-04 15:40:13

 

Kezdésként az árajánlat elkészítése.

 

Már épp azon gondolkodtam, nincs is értelme írogatni az oldalamra hisz úgysem olvassa el senki! Még mindig olyan ajánlatkéréseket kapok ahol a megszólítás „Tisztel Uram/Hölgyem!” Az ajánlatkérő sablonban pedig bejelölik, hogy nem kérnek személyes találkozót … vagyis az a kategória akik meg sem köszönik az ajánlatomat, pedig nem kevés időbe kerül, mire elkészítek egy költségvetést! Még válság van? Azért meglehetne köszönni az árajánlatokat nem? Legalább annyi visszaírni, Köszönöm átfogjuk nézni!

 

És ekkor kaptam egy levelet:

tovább...
Miért nem szellőztetünk?
Szellőztetés és hővisszanyerés / Szellőztetés és hővisszanyerés // 2013-02-14 09:41:14

 

 


-          Miért vágta le a Skót a macskája farkát?
-          ???
-          Hogy télen gyorsabban ki tudjon menni az ajtón! …
 
 
   
tovább...
Falfűtés és a meglévő vályogfalazat
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Falfűtéssel kapcsolatos aggályok // 2013-02-04 10:44:10

 

Meglévő vályogtégla és vályog tapasztás felújítása. Falfűtés kialakítása.
 
Fórumra érkezet kérdés:
 
Tisztelt Szabó úr! jelenlegi házunkban szeretnék kialakítani falfűtést! A ház nagyon öreg. Tégla vályog... a falazat tégla, vályog a vakolat.olvastam hogy utólagosan a vakolatba mart vájatba helyezhető a csövezés aztán javítás, glettelés. No de itt vályog a vakolat. Kimarjuk a csövek helyét aztán habarccsal nem javíthatom vagy ugyan úgy vályoggal javítom. De szeretnék tükörsima falat.Nos cső bent a vájatba lejavítva, rabic és glett. Nem fog megrepedni a glettelés? Valamint a vályog vakolat nem szigeteli le a meleget? Pelyvás vakolat van.A másik amire gondoltam, hogy így ahogy van, csövek fel, és elé gipszkarton.Így leadja a hőt?Azért variálok mert leverhetném a vakolatot és új vakolás kerülhetne a csövekre de az iszonyatosan nagy és koszos munka lenne. Valamint én úgy tervezném a rendszert mint a régi gravitációs központi.fűtéseket! Felül és alul félcolos vagy colos műanyag cső, és ezekre lenne rákötve a falban lévő cső, és vízszintesen tekerve.ezt azért mert komposztkazánnal akarom fűteni és lehetőleg keringető nélkül.Jobb a hatásfoka a komposztnak, nem hűl vissza annyira. De előfordulhat hogy 50 fokos is lehet a víz hőmérséklete Nem repedne meg a fal főleg ha rabicháló és glettelve van...
tovább...
Konvektoros rendszer felújítása
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Padlófűtés // 2013-01-01 12:30:24

 

A levelezőrendszerembe beérkezet levél:
 
Jó Napot!
 
Fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban kérném ki tanácsát.
 
Vásároltam egy 70 m2-es sorházat ami konvektoros fűtéssel van ellátva a ház szigetelt és új nyílászárókkal felszerelt.
 
Már annyi féle variációt olvastam, hogy fogalmam sincs, mit tegyek. Általában cirkós rendszert javasoltak kondis kazánnal, ehhez lehet vagy felesleges részben padlófűtést alkalmazni? Vagy a padlófűtés elegendő ekkora lakáshoz?. Egyre többet hallani az elektromos padlófűtésről, a kérdésem,hogy az elektromos fűtés kiválthatja a kazánost vagy csak kiegészítő fűtésként lehet használni. Illetve egy ekkora lakáshoz mi a legcélszerűbb rendszer. Előre is köszönöm! T. László
tovább...
Prokoncept építési rendszer és a falfűtés:
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Falfűtéssel kapcsolatos aggályok // 2012-09-06 13:20:15

 

Tisztelt Szabó Úr! Lehet gipszkarton alá tervezni falfűtést ill. falhűtést? A fal kívül és belül egyaránt hőszigetelt. "PROKONCEPT" féle rendszer?
tovább...
Falfűtés és a fal repedezése. Falfűtés teljesítménye.
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Falfűtéssel kapcsolatos aggályok // 2012-09-06 13:09:08

 

Falfűtéssel kapcsolatos aggályok
 
A szerkesztés alapja a fórumban feltett kérdések, észrevételek.
 
Tisztelt Szerkesztő! Mi is épületbővítés előtt állunk, a régi épületrészben hagyományos radiátoros fűtés üzemel. Így engem is nagyon érdekelne, hogy érdemes lehet-e ennek eltüntetésében és helyette falfűtés kiépítésében gondolkodni. A másik kérdésem a következő volna, ha valakinek van tapasztalata: éppen tegnap este beszélgettünk egy épületgépész tervezővel, aki ha nem is teljes gőzzel, mindenesetre megpróbált lebeszélni a falfűtésről. Nem tudom, hogy érdeke mondatta vele, a kényelem vagy igazi szakmai tudás, esetleg hozzá nem értés, talán soha nem tudom meg. Azt mondta látott már pár működő falfűtés rendszert és mindegyik esetben meg volt repedezve a falakon a vakolat. Kicsit elrémített, ha valaki hozzá tudna szólni nagyon örülnék. 
tovább...
Por lebegés
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Falfűtéssel kapcsolatos aggályok // 2012-09-05 13:06:40

 

Falfűtéssel kapcsolatos aggályok
 
A szerkesztés alapja a fórumban feltett kérdések, észrevételek.
 
Élettani hatások:
 
Kérdés:
 
T. Uram!! Falfűtéssel szeretném az építendő családi házunk fűtését megoldani, de hallottam olyan véleményeket, hogy egészségügyi szempontból nem a legszerencsésebb megoldás, ti. a hideg - meleglevegő cirkulációja nem a fal mentén történik, mint a hagyományos radiátoroknál, hanem az összes fal sugározza a hőt, és ez felkeveri a port. Továbbá élettanilag negatív hatása lehet a csövekben áramló folyadéknak, amely a súrlódás miatt energiát termel. Kérem írja meg a véleményét ezzel kapcsolatosan.Üdv,
tovább...
Hideget sugárzó fal (télen)
Padlófűtés és Falfűtés kicsit másképp / Falfűtéssel kapcsolatos aggályok // 2012-09-05 13:05:18

 

A szerkesztés alapja a fórumban feltett kérdések, észrevételek.
 
Kérdés:
 
Tisztelt Fórum, és résztvevői! Az a kérdésem volna, hogy milyen közel lehet bútor, vagy egyáltalán valami berendezési tárgy a falfűtő felülethez? Mivel a lakás mindig kisebb a kelleténél (vagy nagyobb, de ez most irreleváns :), nem mindegy, mennyi helyet kell hagyni a fűtés miatt. A mennyezetfűtés mikor jöhet szóba? Esetleg kétszintes esetben (ekkor a felfelé menő hő se vesszik kárba). Régi építés esetén a ma divatos hungarocelles külső szigetelés növeli e megfelelő arányban a hő ellenállást, és alkalmas lehet-e falfűtésre?
 
Kérdés:
 
Hát, azt sajnos nem tudom, milyen a hő ellenállása, vagy hőátbocsátása a falnak, de baromi hideg így télen, az biztos. Most gázkonvektor fűt, de nem vagyok megelégedve, nagy a számla, ha kellően meleget akarok, és akkor is a fal közelében, nagy mínuszok esetén, kellemetlen. Ebből gondolom, hogy szigetelni kell. A következő kérdés: tervezett bővítés előtt, a régi épületrészben be lehet-e, és érdemes e rakni a falfűtő elemeket (csövezés, meg amit még a falon belülre kell tenni), hogy az esedékes festés/javítást ne kelljen kétszer megcsinálni. Gondolom, ha megvan, hogy hol lesz a kazán, meg a napkollektor, akkor tervezhető a falfűtő is. Így kisebb munka lenne a végén az átállás. Esetleg a napkollektorral már használhatóvá is lehetne tenni arra a terv szerint egy évre, amíg elkészül a többi rész? Őszi/tavaszi segédfűtéshez elegendő lehet, meg a nyári hűtéshez is. Régi épület lévén nincs gépi tervrajzom, az új szakaszról esetleg lesz, még nincs letisztázva a tervezővel. Ilyen esetben a papíron lévő vázlat ér valamit, vagy személyes megtekintés szükséges? Az említett vezérlő berendezések mekkora értéket képeznek? Illetve mibe kerülnek :). Vagy az is benne van a becsült, radiátoros megoldással összemérhető árban? (Ott csak termosztát van, gondolom). Üdvözlettel,…
tovább...
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7   ..    Következő >>
Keress! Érdeklődj! Kérdezz! Kérd ingyenes ajánlatunkat komplett gépészeti kivitelezésre. Intelligens épületvezérlésre!