Belépés:
Email
jelszó
Fujitsu Waterstage titok!
Hőszivattyú vs. gázfűtés / Bevezető a hőszivattyúkhoz // 2016-02-05 10:45:36
  
Elég durva dolgokat váltottam ki a hőszivattyús cikkeimmel ezért szükséges a folytatás! Eddig a legolcsóbb készüléket elemeztem ki. Nézzünk egy drágább készüléket ami már nem monoblokkos hanem osztott split rendszerű. Van kültéri és beltéri egység és van kalorikus munka is. A kalorikus munka megkövetel olyan eszközöket és olyan végzettséget amit már egy egyszerű fűtésszerelő nem is végezhet.
 
Az összehasonlítás az olcsó Meeting és a Fujitsu Waterstage esetén is a 7, 12, 16 kW készülékek esetén néztem.
 
A belső egységben benne van egy kis tároló ami a puffer tartály nélküli üzemelést tesz lehetővé. A készülék R410A gázzal van szerelve és inverteres technológiát használ. 
tovább...
ami kínai és olcsó az nem jó
Hőszivattyú vs. gázfűtés / Bevezető a hőszivattyúkhoz // 2016-01-17 21:46:31
 
 
A kínai hőszivattyú azért rossz, mert olcsó, és mert ami kínai és olcsó az nem jó.
 
Nagyon sokszor hallom ezt az állítást amikor beüzemelni megyek ki, vagy vissza, mert jelzik, hogy valami nem jó.
 
Persze a legolcsóbb hőszivattyútól ne várjunk csodákat, de ha jól van méretezve és jól van telepítve, és megfelelően van beüzemelve, és a beüzemelő elég szigorú volt ahhoz, hogy a hőszivattyú a legjobb hidraulikus körülmények közt üzemeljen akkor nem lesz gond.
 
A megszokásokkal és a méretezésekkel van a legtöbb gondom. 
tovább...
Hőszivattyúk típusai
Hőszivattyú vs. gázfűtés / Bevezető a hőszivattyúkhoz // 2014-12-28 14:54:07
 
  
Szükséges pár dolgot megemlíteni a hőszivattyúkkal kapcsolatosan. Érinteni kell az alapokat is, hogy az olvasó megértse, hogy tudom van különbség geotermikus és geotermális energia közt. Az utóbbi a meleg vizet jelenti ami sokszor magától tör fel a talajból és egyből hasznosítható. Viszont le kell érte fúrni pár 1000 méter mélységbe. Az elsőt egyszerű hasznosítani egy hőszivattyúval és viszonylag könnyen bárki számára elérhető!
 
  
tovább...
A fűtéshez mindenki ért!
Hőszivattyú vs. gázfűtés / Bevezető a hőszivattyúkhoz // 2014-12-28 14:48:56
 
 
   
Kis betekintés a rendszerekbe. Ezen szinte mindenki elgondolkodott és elgondolkodik ha épít vagy felújításán gondolkodik!
 
Szükséges pár alapdolgot is átnézni, átvenni mielőtt belekezdek. Szükséges az alapok megértése. Az interneten annyi „butaság” van, hogy ha belekezdek a böngészésbe akkor még én is leveszek az információ áradatban. Az egymással ellentétes információk pedig olyan káosz okoznak, hogy nem egyszerű eldönteni mi is a valóság. 
 
  
tovább...
Keress! Érdeklődj! Kérdezz! Kérd ingyenes ajánlatunkat komplett gépészeti kivitelezésre. Intelligens épületvezérlésre!