Van egy nagyszerű anyagunk a kenderbeton ami jól hőszigetelt, átereszti a párát! Körbevesszük a házunk vele, abból épül. Milyen gépészetre van vagy lehet szükségünk ehhez az technológiához.
 
Természetesen bármilyen megoldás jó! Lehet radiátort szerelni, lehet direkt elektromos rendszereket szerelni. Mindenki tudja melyik milyen előnyökkel és hátrányokkal jár.
 
Igaz egy ősi anyagot használunk fel az építés során, de a gépészetünk legyen a lehető legmodernebb!
 
Gépészettel kapcsolatos kérdések amik sokakban felmerülnek!
 
Ha teljesen le van szigetelve a ház szükséges e egyáltalán fűtés?
 
Igen szükséges,akkor is szükséges ha a ház vagy az épület hőigénye teljesen nulla energia lesz. Képzeljük el azt a helyzetet amikor nem kell fűtés! Szeretnénk bent 20 fokot a helyiségekben. Mitől lesz 20 fok? Hogy lesz 20 fok? És ha délután 24 fokot szeretnénk? Majd este 22 fokot? Stb.
 
Egyszer nem is lehet olyan szerkezetet építeni ami annyira tökéletesen szigetel, hogy nincs szükség fűtésre, másodszor sokan csak azt hiszik, hogy csak a szerkezet hővesztesége számít.
 
Az építés sokféle megoldással történik. Rengeteg érdekes építészeti lehetőség van arra, hogy gyakorlatilag ugyanazt kapjuk. Csak a csuszó zsalus megoldásra többféle lehetőség van. Ugyanis a belső rész nem csúszós zsalu hanem bennmaradó zsalu. Ami lehet hagyományos tégla, Ytong, válaszfal tégla stb. a legjobb persze ha kender tégla a belső része. Érdemes olyan anyagot választani ami a párát megfelelően átengedi, viszont mivel a kenderbeton hő tartása nem a legjobb esetlegesen ebben is segítsen a belső zsaluzat.
 
Érdekes szempont az is, hogy ameddig a külső munkák zajlanak addig a belső munkák is tudjanak haladni!
 
Lehet pl. magnezit lap a belső zsaluzat ilyenkor mint a könnyűszerkezetes épületekben a vázon belül lehet elvinni a gépészeti vezetékeket, villamos hálózatot. Vésni nem kell! Nincs hulladék, sitt. Nincs por, nincs plusz munka.
 
 
De milyen gépészet lesz egy kender épületben? 
 
Ha az építéssel kapcsolatban bármilyen felmerülő kérdésed lenne, vagy szeretnél Te is egy ilyen építési technológiájú házat magadnak, esetleg építkezel, de ezt érdekesnek találod, szeretnél egy ajánlatot kérni!
 
Akkor keresd ............. telefonszámon vagy a .... email címen.  Kérj ajánlatot!
 
Mindenkinek ajánlom a ... weboldálát! Nagyon sok hasznos információ van rajta!