Úgy tűnt a tüzeléssel nem lesz gond, de a biztonság kedvéért egy olyan kazánt választottunk amire később egyszerűen fel lehet szerelni egy pellet adagolót, ha valamiért gond lenne a tüzelés.
 
A Ferroli GFG öntöttvas kazánban szilárd tüzelőanyag (pl. fa, szén, koksz, pellet) égethető el. Az öntvénytagok speciális kialakítása és bordázása jó hatásfokot eredményez: a tagokat kettős kúpok kötik össze. A Ferroli GFG kazán extra méretű tűztere és a felső ajtó kialakítása nagy méretű fadarabok eltüzelését is lehetővé teszi. Opcióként túlmelegedés elleni védelemmel (termosztátszeleppel ellátott hűtővízspirál) is felszerelhető. A Ferroli GFG vegyestüzelésű kazán maximális üzemi nyomása 3bar, így a készülék zárt rendszerre is köthető.
Bármely Ferroli GFG típusú öntvényes kazán kisebb átalakítás után pellettel is üzemeltethető. Az átalakításhoz szükséges egy SUN P7 típusú pellet égő, egy pellet tároló mely szállító csigát is tartalmaz, továbbá egy speciális, a Ferroli kazán ajtajához rögzíthető pótlemez, melyre a pellet égő könnyen rögzíthető. Hagyományos tüzelőanyag esetén (pl: szén, fa) csak az eredeti Ferroli GFG kazánajtó lemezt kell visszahelyezni, így nagyon könnyen és egyszerűen állhatunk át pellet tüzelésről hagyományosra.
 
 
Az adatlapját itt tudod letölteni!
 
A használati utasítását itt tudod letölteni!
 
Mindig mindenki azt gondolja, hogy csak a poén kedvéért írom le, de ahogy elkezdtünk dolgozni, és elkezdődtek az alapszerelési munkák fázisai, természetesen egyből jött a szakértő szomszéd és elkezdte mondani miért nem lesz jó az eltervezett rendszer. És, hogy Ő miért döntött hagyományos radiátoros rendszer mellet. Hogy fog pár éven belül szétmállani az egész épületszerkezet. Meghallgattuk mondtam neki, hogy rendben értem, ezért kell szerelő a munkához! Legnagyobb gondja a vegyes tüzeléssel volt! Persze meg kell tudni csinálni, ugyanúgy mint egy asztalosnak az ablakot vagy az ajtót! Szokás szerint elmondta miért nem lesz jó! Na majd meglátja, ha működni fog kb. azon az áron amennyiért az Ő hagyományos rendszere került! Elmondta, hogy Ő is gondolkozott felületfűtésben, de az négyszerese volt mint a hagyományos radiátoros rendszere. Igen mint az elején leírtam, ez az igazi munka, hogy jó rendszert megfelelő áron készítsen el az ember!
 
A kazánhoz természetesen raktunk egy két hőcserélős szolár előkészítéses használati víz tárolót
 
250l 2 hőcserélős (1,45+1m2) álló indirekt tároló fűtőszál nélkül, tisztítónyílással, cirkulációs csonkkal, szolár előkészítéssel
 
A tároló paramétereit itt tudod letölteni
 
És egy egyszerű hőcserélő nélküli puffer tárolót.
 
A puffer adatlapját itt tudod letölteni