Lényeg! Emberünk ha jól olvasom a felületfűtés jó ismerője és talán mondhatjuk az is hogy szakértőnek tünteti fel magát! Az is csak egy két dologban nem értünk egyet ...
 
Ír mindenről mindenfélét pl. ezt a részt az oldalából ollóztam ki
 
 
„Egyre inkább azt látom a világban, hogy eluralkodik a káosz. Eltűntek a "nagyformátumú" vezetők, helyüket átvették a csak a pénzt látó pitiáner emberek. Ezek megtanulták a pénz világának törvényeit, igen jól is alkalmazzák azokat és a világ fejlődik is gazdaságilag. Azonban a szellemi fejlődés megtorpant, eltűntek a komoly emberi értékek, sötétül a világ, mint ahogyan a középkorban már volt ilyen tendencia. Borúlátó lennék? Lehet. Az oktatás specializálja az embereket, kiváló szakik jelennek meg a piacon általános tudás és a legfontosabb, az átfogó világnézet nélkül. A rendszer-szemléletű tanítás már megszűnt, a világ képekből, felvillanó foltokból áll, mint a szétszaggatott könyv maradványa, egy-egy lap az értékes tudással, de a sok hiányzó részlet miatt ez már nem könyv, csak lapok rendszertelensége. Ezekből nagyon nehéz újra fejben összerakni a lényeget. Egy ilyen gondolkodású ember tudásfoszlányokkal inkább a hívő kategóriába tartozik, mintsem a tudósokkéba. Világunknak polihisztorokra lenne most szüksége, akik szerény mosollyal arcukon tudják vezetni a társadalmat a tudás birtokában. Nem azért tudnak elmagyarázni valamit, mert ügyes szóforgatók, hanem mert a szavaik mögött átfogó tudás van.
Remélem lesznek ilyen emberek is, mert a világ már nem engedheti meg magának a technikán alapuló új középkort!”
 
Igaz ez nem a gépészetről szó!
 
 
Na de nézzük tovább! Szóval emberünk nagyon bátran ír a fűtésekről, habár gyorsan kiderül már a menüből, hogy Valami nem stimmel! Van itt radiátor hűtéstől a padló fűtésig - ami hűt is természetesen - minden! Igaz nekem kicsit sok egy olyan fűtés ami hűt, de neki sikerült ez megoldani! Illetve ez már csak szójáték a részemről.
 
Na de ne csak a szójátékkal foglakozzunk! Nézzünk tényeket!
 
Amikor a menün sikerül átverekednünk magunk láthatóvá válnak az írásaik is! Őrület! Elég szatirikusan ír mindenféle fűtési módról. Mint ahogy én a villanyszerelőkről! Ami viszont teljesen igaz és a valóságon alapszik!
 
A mennyezetfűtés esetén a padló az asztal alatt penészedik, de ugyanez megfordítva már nem működik! Azt írja padló fűtés esetén a szekrényben a ruhák nem penészednek, ami igaz is, de a padló az asztal alatt az igen mennyezet fűtés esetén? Szerintem ez sok szempontból a gyakorlatban nem így van. És ezek az állítások nem helyén valóak!
 
Gyerünk tovább! Mindenki rosszul tudja! A padlófűtés a port nem lebegteti (ö szerinte) sőt kimondottam jó a hálószobában asztmásoknak! Persze miközben az ágy még jobban szigetel mint az asztal, még mindig nincs penészképződés … áááááááááááááááááááááá
 
Valamiért a szegényke a padlót írja mindig a padló burkolat helyett ezért nem valami érthető mit is akar írni. Érdekes ahogy arról ír, hogy alacsonyabb hőmérséklet esetén kisebb a hő áram és ezért kevesebb a fűtési számla. Úgy gondolom itt is valami félreértés lesz!
 
Olvasva a falfűtésekről írt részt muszáj nagyjából idéznem! Azt írja, hogy következzen a manapság közkedvelt falfűtés, amit közepesen jónak ítél meg! De azt írja, hogy több hátránya van, mint előnye, majd elnézést kér attól, aki kicsit is utána olvasott és mindend úgy magyaráz meg, hogy egy gond van, mégpedig a fizika! Ez a fránya fizika ...
 
Természetesen a rajz hibás! Mint szinte minden rajz ami az oldalon van! De idővel majd javítva lesznek!
 
Ami már szinte tragikomikus, hogy a végén kiértékeli a fizikához nem nagyon értő barátunk a műveit! Nincs optimális fűtés! Na erre hogy jutott az érdekes! Ha tovább olvassuk akkor látható, hogy nincs tudatában annak továbbra sem, hogy mik az alapvető elvárható fizikai ismeretek! Íme egy idézet tőle:
 
„Egyszerű a magyarázat: a meleg felfelé törekszik, a hideg meg lefelé. A fizikai működésnek megfelelően áramlik a hő, nem megerőszakoltan!”
 
Egy pár szó erről a mondatról! A meleg nem törekszik felfele, ellenben a meleg levegő igen! Ha a meleg felfele törekedne akkor hogy érne el minket a napnak a meleg sugárzása stb.
 
 
Emberek gondolkodjunk mielőtt minden elhiszünk az internetre felírt dolgokból! Egy egyszerű ember is láthatja  ami itt van az nem minden esetben fedi a valóságot!