Egy 140 m2 kétszintes családi ház ajánlata

 

kérdések és válaszok!

 

………………. vagyok az egyenlőre 3 tagú családom képviseletében.

Az Internetet böngészve találtam meg Önt/Önöket, mint a fűtésben nem csupán a hagyományos eljárásokat, hanem az előremutató megoldásokat is képviselő céget.

Itt.

 

A Dunántúlon  építkezünk ……………. ben, jelenleg szerkezetkész a 140 m2-es családi ház, melyben a gépészet szerelése tavasszal kezdődik.

A fűtési rendszer kiválasztásánál tartunk, és bekerülési illetve megtérülési költségek miatt úgy gondoltuk maradunk a hagyományos gázkazános központi fűtés megoldásnál, és reménykedünk, hogy a gázárak nem szöknek az egekbe.

Alapvetően a nappali+étkező, a konyha, fürdő és WC helyiségekbe gondoltunk padlófűtést, a többi helyiségekbe pedig radiátorost, illetve most már falfűtést.

Azonban tudni szeretnénk, hogy ha falfűtés választanánk a radiátorok helyett illetve a padlófűtéses helyiségekben kiegészítenénk falfűtéssel is a padlófűtést, az hasznosnak bizonyulhatna-e, költségesebb lenne-e és az ilyen módon megtervezett rendszert (opcionálisan) milyen esetben használhatnánk nyáron hűtésre is.

 

Tisztelt ………… ÚR!

 

Az ajánlatot elkészítettem és mellékelve küldöm!

 

Kérdéseire a válaszom:

 

-          A gázárak már az égben vannak, nemrégen még 30 Ft volt egy m3 gáz (34 Mj/m3) most ugyanez a gáz 130 Ft felett is van támogatás nélkül, ami ugye meg fog szűnni!

-          Az ajánlatom a jobb összehasonlítás miatt csak a padló és radiátoros rendszert váltja ki! Amennyiben hűtést is szeretne fel kell számolnia a klíma rendszer bekerülési költségét valamint a működéshez szükséges felhasznált energiát!!! Ha passzívan felülettel hűtünk akkor a felhasznált energia az egész házra nézve kb. 0,4 kW ez a későbbiekben nagyon fontos lehet!

-          Természetesen amennyiben hűtésre használja a rendszert akkor költségesebb mint a radiátoros rendszer!!! De nem szabad összehasonlítani nem is van köszönő viszonyban a kettő! Gondolom a radiátoros rendszer a hagyományos lemezradiátoros rendszer. Ez a konvekciós rendszer legalsó kategóriája, természetesen ez lesz a legolcsóbb! Nem is szabadna összehasonlítani a felületfűtés kategóriájával!!!!!!

-          Pláne nem szabad a radiátoros rendszert összehasonlítani a felületfűtés és hűtés árával! Ez olyan mintha a Trabantban keressük a 2 zónás digit klímát! Az automata váltó felett kicsit távolabb a tempomattól. És csapvízzel szeretnénk tankolni!

-          Természetesen a felületfűtést részesítem előnybe, igaz kicsit drágább, de egészen más, összehasonlíthatatlanul jobb! Viszont fontos azt is megemlítenem, hogy nem kevés radiátoros rendszert is csinálunk!

-          Melyik rendszert részesítem előnybe. Egyiket sem. Talán a nedves fektetési rendszert jobban szeretem csinálni viszont a kartonos rendszerek némelyike sokkal jobb mint a nedves fektetési rendszerek nagytöbbsége.

-          Nem kell a megmaradó felületeket semmilyen hő visszaverő anyaggal bevonni. Nem is lehetne illetve más esetben sem szoktuk akkor felületfűtésnél miért vonnánk be?

 

 

Amennyiben érdeklődésére számot tarthatok szívesen állok további információkkal, szolgáltatással telefonon vagy személyesen is a rendelkezésére!

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Szabó Ernő

 

érd.: 06(20)410-28-09

info@gazdasagosenergia.hu

Hód-Beco Bt.

Épületgépész technikus

Gázvezeték és készülékszerelő

Épületgépészeti felelős műszaki vezető

MV-Ép/ÉG-06-60677/2013

 

A mellékelt ajánlat kivonatosan:

 

Árajánlat felületfűtésre:
 
Anyagköltség: 601 390 Ft.
Munkadíj: 301 017 Ft
Nettó Alapösszeg összesen: 902 407 Ft
 
ÁFA: 25 %  225 602 Ft
Bruttó összesen: 1 128 009 Ft
azaz: egymillió százhuszonnyolcezer kilenc Forint