Elárasztották az ismeretlen nevű készülékek a piacot.

Egy éve még bármit beépítettünk volna csak legyen. Mostanra utol érte magát a kereslet és a kínálat. Lassan félszáz készülék típus is van az országban.


Mindenféle fantázia néven jönnek-mennek a készülékek.

Egyes típusok gyanúsan egyformák, minden részük ugyanaz csak az egyik svéd fejlesztésű és svéd gyártású a másik japán fejlesztés de német gyártás vagy teljesen német, svéd vagy japán … Egy fórumon olvastam, hogy kérték a gyártót, hogy fényképezzen már be egy adtalapot a készülék oldaláról, hogy tudjuk olvasni MADE IN JAPÁN ! Jó vicc lenne, de sajnos nem vicc.


Egyébként a készülékek a legtöbb esetben nem rosszak, valahol egyazon kínai gyárban készülhettek, azért annyira egyformák. Viszont a több évtizede Magyarországon tevékenykedő nagy cégek, nem kockáztatnának rossz minőségű készülékkel, nekem sokszor az őszinteség hiányzik a cégek részéről!


Viszont ha jól választunk akkor valóban egy jó készüléket kapunk jó árban, amire ha gond lesz kapunk segítséget, nem úgy mint egyes nagy márkát képviselő cégektől ahol a drága neves készülék ha meghibásodik lehet cserélni!
Én nem szeretem megfizetni a nevet, ha van jó készülék, vagy jobb készülék, vagy sokkal jobb készülék, kedvezőbb áron stabilabb háttérrel, de a legtöbb esetben ez az igény! Márkás készülékekből építünk be a legtöbbet.
Vannak olyan helyzetek amikor arra van igény, hogy az eladásra szánt ingatlanban bizony egy jól ismert márka képviselője kerüljön beszerelésre.


Sok esetben arra gondolnak, hogy a plusz pénz ad egy biztonságot arra vonatkozólag, hogy nem lesz baj és a márkás, drágább készülék hamarabb tud segítséget kapni, ez a legtöbb esetben sajnos nem így van, pont fordítva.