Olyan az így szigeteléssel megszerzett penész mint a szakértő szomszéd bácsika (akitől (szintén) nem egyszerű megszabadulni!
 
Itt van megint egy elfogadott tévedés miszerint minél jobban leitatjuk a szomszédot annál hamarabb megszabadulunk a szakértésétől. Gyakorlati tapasztalatom, hogy ez nem így van. Ameddig mászni tud visszajön segíteni!
 
Vissza a szigetelésre… a falakat kívülről beborítjuk műanyaggal, így a szigetelést követően a fal nem tud szellőzni és a párát nem tudja átengedni vagyis jön az un. dunc hatás és élhetetlen lesz az otthonunk …
 
Természetesen ez így is lehet, de nem feltétlen kell így lenni!
 
-          Miként is működik a szellőzés a lakásunkba szigetelés előtt és utána?
 
Régebben az ablakokat amikor készítették kicsit más volt a rendszer mint a mostani műanyag világban. Az egyik nap még a fán fütyült a rigó a másik nap elkészítették a fából az ablakot és a harmadik nap már be is volt építve.
 
Nyilvánvaló az, hogy mire kiszáradt a fa olyan öklömnyi rések voltak mindenhol. Volt is szellőzés rendesen, soha nem kellet kinyitni az ablakot. Viszont a mostani szigetelt ablakok esetében ez nem így van. A rengeteg szigetelés és légzárás az ablakokat teljesen letömítik. Nincs és nem is lesz légmozgás. Pedig a légmozgásra szükség van! Szellőztetni kell! És folyamatosan. Gyakorlatban a helyiségek levegőjét átlagosan 2 óránként ki kellene cserélni. Minden napszakban. Este is amikor alszunk és napközben is amikor nem vagyunk otthon!